Dobrý den,
tento editor (IDE) mne naplňuje vším, co očekávám. Velice těžce bych se s ním loučil, ale asi mi jiného nezbude. O co GO? Vše se v něm krásně píše, vše se krásně konfiguruje + Lua na tvorbu vlastních funkcí... Jenže po vší té práci se buffer jaksi zasekne - a najednou prázdno - celá práce pryč... Dříve jsem tak skutečně přišel o velké části svých projektů - jednoduše při uložení narušeného bufferu (delší prací) se následne soubor vymaže (souborový systém jej správně nedetekuje) - s časem používání jsem na to vyvinul mnohé triky, ale právě před chvílí jsem jen o vlásek zachránil svůj projekt. Nejhorší na tom je, že ani ukládat chtít nemusíte - stačí program po čase práce chtít vypnout a bum - program se nevypne, ale jen vymaže soubory... Takto se skutečně pracovat nedá - chci mít jistotu, že o nic nepřijdu... Existuje na to patch/...? Popř. do čeho se mi bude snáze přecházet?
Děkuji.
Fórum › Offtopic
SciTE - buffery
#1 Matěj Andrle
Díky za informaci. SciTE jsem kdysi chtěl vyzkoušet, protože měl dobré reference, ale nakonec z toho sešlo. Vim mě nikdy ve štychu nenechal.
Zkusil bych, jestli je v pořádku HW a OS. Tohle nevypadá jako běžné chování rozšířeného editoru.
Popravdě jsem to moc netestoval - protože absolutně netuším kdy to nastává atd. (navíc jak simulovat hodiny práce, hibernací pro venčení psa atd.) - avšak nejspíše je na vině hibernace. Po několika hibernacích se mi systém celkem slušně rozpadá - jedná se o drobnosti, ale stejně jako s tím bufferem - následky bývají fatální - ale po čase se s tím člověk naučí žít... Beru to tak, že od OpenSource hold nemohu očekávat co od komerčního produktu... Rozhodně mi neříkej, že když chci program vypnout (ukládám pravidelně - tak bych o nic moc nepřišel - kdybych to při problémech neuložil - navíc mohu vložit text do schránky) tak se jakkoliv může dostat k zápisu na disk - to prostě nechci - když už to má zlobit, tak ať to jde bez problémů vypnout... Nejlepší je ho zabít příkezem KILL - to ho zabije dokonale - že nestihne nic uložit na disk... Ale o problémech se dozvím jedině tak, že po uložení nějakého souboru zůstane editační hvězdična před titulkem - přesto to hlásí uloženo - a většinou soubor existuje již jen v editoru. Následnými pracemi se vymaže i od tamtud - tudíž mým trikem je uložení do schránky, zkotnrolování všech souborů - vše ukládám jiným programem atp. - a pak zabití KILLem - aby to nepodělalo ještě vypnutí... (program pak ani vypnout nejde - pak už jen podělává soubory...) A navíc kvůli tomu přijdu o historii - a tu často využívám, abych si mohl vyzkoušet více verzí - stačí aby se to podělalo ve "správný okamžik" a uložit se mi může podařit již jen něco, co jsem chtěl zahodit - a původní dílo je v tahu...
#3 Matěj Andrle
Máš verzovat ...
Open Source jsou obvykle velmi kvalitní programy. Rozhodně kvalitnější než třeba Freeware a často kvalitnější než komerční SW. Už jsi tu chybu nahlásil na fóru SciTE?
Který používáš souborový systém? Něco podobného dělal XFS. Nemáš náhodou přetaktovaný procesor?
Základní deska by měla být nová - HW je snad OK - ještě aby to... :) Systém je to normálně žurnálovací EXT4. Jinak k hlášení - snažím se to nějak vysvětlit Anglicky - ale... :D
#5 Matěj Andrle
Tak to zkus vysvětlit anglicky... :)
Matně si vzpomínám, že jsem se SciTE také měl nějaké potíže. Možná má podobnou bolest jako Word - u většího projektu spadne a všechno smaže. I komerční SW má občas své mouchy.
Však vždyť to píši... Jeden soubor, jedna hodina - žádný problém... 200 souborů, 300 hibernací - bum... Proto se pídím po nečem, na co si nebudu muset 20 let zvykat - mám rozjetý projekt... Nečekám, že se to nepodělá - chci jen nepřijít o soubory, které napíši...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
SciTe - nastavení — založil Suchoš
Flask - Spouštění procesů, stdout a OS buffery — založil Doomista
Moderátoři diskuze