Dobrý den,
ani moc nedoufám, že by PHP mělo automatickou detekci - tudíž o rozdíly v časech se musím postarat sám? (Používám funkci date atp. k určení kdy proběhne nějaká akce - tudíž pro člověka v jiné zóně to proběhne jindy...)
Děkuji.
Fórum › PHP
Časová zóna náleží serverovému železu?
date("Y-m-d H:i:s", strtotime("+$index minutes"))
Bude tedy všude správně přizpůsobeno?
Pak tedy - jak ji přidám...? :)
#5 Matěj Andrle
Co takhle použít Googla?
http://php.net/manual/en/function.date-default-timezone-set.php
<?php
date_default_timezone_set('America/Los_Angeles');
echo date(DATE_RSS);
Ale jak přidám zónu klienta... Přeci to nemohu nastavit na Ameriku - a pak v Číně...
Jaká databáze? Nemohu si být jist, že uživatel nebude cestovat... Proto se ptám, zda to nejde automaticky...
Toto není v databázi. To je jen v PHP... A jak vidíš, mám odchylku $index od aktuálního času - potřebuji, aby ten aktuální čas patřil příslušné zóně, ve které se nachází klient... Kde máš tu DB?
Jako vždy - stejný přístup... Pokud je na serveru UTC, jak tam dostanu zónu klienta? A ty mi začneš psát o DB... (očividně ten kód s DB nijak nesouvisí...)
#13 Matěj Andrle
Předpokládal jsem, že uživatelské profily máš v databázi. A tam také budeš mít jeho časovou zónu, kterou si může libovolně měnit. Když nemáš databázi, tak třeba z cookie, ale to není tak pohodlné.
Mám čas získaný příkazem PHP... Tento čas bere v potaz odchylku dle pořadí - $index... I kdybych měl databázi - jak bych měnil onu zónu? Tedy - pořád jsem se nedozvěděl, jak získat zónu uživatele - jeho polohu...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Assembler a H8S a CRC zona — založil Systém
Ukladani do db kdy nazev tabulky nalezi promenne — založil tribalcz
Casova zlozitost — založil vird
Časová náročnost — založil Luke
časová smyčka — založil xp