Ahoj. Chtěl jsem se zeptat ohledně zvýšení kapacity HDD. Mám doma HDD 200GB a na internetu jsem našel návod jak fyzicky zvětšit jeho kapacitu až na 300GB. A to tak že se trošku povolí ty čtyři šroubky co drží ten plech. Tím by se měl zvětšit prostor uvnitř a tím pádem by se tam mělo vejít více dat. Nemá s tím někdo zkušenost?
Fórum › Hardware
Jak udělat z 200GB HDD 300GB!!!
To Jiri Kuba: inak, prvá vec, čo ma dnes rozosmiala... :ms_0018:
Jiri Kuba píše:#
# Ahoj. Chtěl jsem se zeptat ohledně zvýšení kapacity HDD. Mám doma HDD 200GB a na internetu jsem našel návod jak fyzicky zvětšit jeho kapacitu až na 300GB. A to tak že se trošku povolí ty čtyři šroubky co drží ten plech. Tím by se měl zvětšit prostor uvnitř a tím pádem by se tam mělo vejít více dat. Nemá s tím někdo zkušenost?
To jsem taky cetl, pry nejakych 25GB za ctvrt otocky sroubkem :D
Zkus to, ale nenesu za to odpovednost. Pak poreferuj o vysledku :ms_0435:
Sonyc: To je v riti, mam malej pokoj :ms_0085:
Už se to tu někde v diskusi válí.
možná se kapacita o něco zvýší ale to riziko, že se mezi plotny dostane prach nebo nečistoty za to nestojí, nehledě pak na to, že takto "upravený" disk je náchylnější na otřesy, teplotu atd... určitě netestovat !!!
Sleduj mě na @MartinSimko
Sonyc píše:#
# (starej vtip,ale že si to ty tak odpovim) , no pokud odšroubuješ kritku celou tak zalokuješ celý prostor okolo sebe !!! celej pokoj , kapacita pak narůstá o 600% na každý metr krychlový !
Zkusim přitáhnout kompa do velký tělocvičny a budu mít několik tisíc GB prostoru :-)
Sonyc píše:#
# (starej vtip,ale že si to ty tak odpovim) , no pokud odšroubuješ kritku celou tak zalokuješ celý prostor okolo sebe !!! celej pokoj , kapacita pak narůstá o 600% na každý metr krychlový !
Jen potom nesmis vetrat aby ti nejaka data neunikla!!!
ROFL ROFL loooooooolSonyc píše:#
http://jakub.lajmon.name
Nedělejte to!!! Já sem to teda neskoušel, ale ze školy vím, že to nezvíší prostor, ale jestli to uděláte tak si jenom přihoršíte, i když to možná bude harddisk chvilku fungovatl, ale věčinou za pár týdnu odejde, dostane se tam prach, nečistoty, vlkost... a je po něm. Příště až sem někdo napíše takovou blbost, tak to smažte. Může někdo věřivej přijít a udělat to.
Zkusil jsem to. Neuvěřitelné.
Měl jsem 500GB
Odšrouboval jsem šroubky a měl jsem +5GB=550GB.
Otevřel jsem case a měl jsem k tomu +50GB=600GB.
Otevřel jsem okno a měl jsem k tomu +50 GoogolBytů
To už se ale docela dost zahříval komp :smile5:
Zkusil jsem ještě udělat díru do atmosféry.
To už se ale zaseknul počítač.
Jinak LOL :smile5:
hubalda napsal:
Nedělejte to!!! Já sem to teda neskoušel, ale ze školy vím, že to nezvíší prostor, ale jestli to uděláte tak si jenom přihoršíte, i když to možná bude harddisk chvilku fungovatl, ale věčinou za pár týdnu odejde, dostane se tam prach, nečistoty, vlkost... a je po něm. Příště až sem někdo napíše takovou blbost, tak to smažte. Může někdo věřivej přijít a udělat to.
Achjo, dalsi gravedigger...kam ten svet speje...
Jinak...cely tenhle thread je o aprilovem clanku ze ZIve tusim ze z roku 2006.
JInak jsem zkusil povolit 4 šroubky a nic :( To asi bude tím, že každý HDD má 5 popř. 7 šroubků... Ale nevím jestli je mám povolit všechny - v návodu byly jenom 4... Poraďte, už jsme zoufalý!
Ano funguje to, ale záleží na danom kuse disku. Je to veľke riziko ale aj tych par GB pomôže :) Ide o to, že pre výrobcov je nákladné robiť rôzne kapacity diskov. Preto robia len pár druhov, ktoré potom obmedzujú (pohyb čítacích hláv po platniach). Hlavne si pred rozšírením niekam zálohujte dôležité dáta.
Podporujte túto myšlienku, niekomu sa to podarilo prevaliť tak si to užívajme (-:
Jiri Kuba napsal:
Ahoj. Chtěl jsem se zeptat ohledně zvýšení kapacity HDD. Mám doma HDD 200GB a na internetu jsem našel návod jak fyzicky zvětšit jeho kapacitu až na 300GB. A to tak že se trošku povolí ty čtyři šroubky co drží ten plech. Tím by se měl zvětšit prostor uvnitř a tím pádem by se tam mělo vejít více dat. Nemá s tím někdo zkušenost?
tym ze tam das viac vzduchu sa ti to asi nezvetsi, lebo aj tak sa nezvecsia tie kotuce :D, ale zda sa mi ze je to mozne pomocou naformatovania v specialnych programoch, ale tam je uz riziko straty udajov a mechanickeho poskodenia hdd, viem na 100% ze sa to dalo u diskiet, ale newem ci aj s hdd
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak otestovat funkčnost řadiče HDD? — založil yaqwsx
Jak to udělat — založil Dave
Otázka - Jak to udělat? — založil Q.
Jak udělat podmenu — založil PoklickaPan
Jak udělat šachy. — založil Montezo