zdravim mam drobny sintaxalny problem v zdrojovom kode potrebujem priradit do premennej binarne cislo ale naviem aky ma mat prefix aby php pochopilo ze 10 neni desat ale dva. diky moc
Fórum › PHP
Zadavanie binarnych cisel
Nestačilo by tohle? http://cz2.php.net/manual/en/function.bindec.php Sice budeš muset zadávat řetězce, ale to by němělo vadit.
To D1ce: na to som samozrejme pozeral aj ja ale neni to bohvieco. chcel som pouzivat bitove masky v zaujme optimalizacie a binarne cisla pre prehladnost zapisu, tak to teraz azi zapisem v dec a pouzijem !komentare!. tou konverziou by som moc neziskal (mam ciklus s milionom iteracii a snazim sa ho stihnut vykonat pod 30 sec =:-)) dik za ochotu
To olgo: Hledal jsem, ale nic jsem nenašel, akorát lze čísla zapisocat s prefixy 0x(hex) a 0(oct). Takže se budeš muset spokojit s tím, číslo bude vždycky číslo ať už ho zapíšeš jakoliv.
Btw. Co to je za šílený algoritmus psaný v php? :) Píši v php dost dlouho, ale ještě nikdy jsem nic takového kromě testů výkonnosti nepotřeboval, nechtělo by to switch na jiný třeba kompilovaný jazyk?
To D1ce: cisla 0..1 000 000 hashovat md5() a ulozit do suboru.
problem je v tom ze kazda iterasia zapisuje do suboru (do dvoch) co je asi blbost. bolo by lepsie s toho postupne zlepiť dlhy string a ten potom vypisat.
ale s toho nemam dobri pocit ked ma vysledny subor 32 000 kb mat to v jednom stringu...
Tipuju - jses chytil toho md5 crackeru, ze jo :D
Co takhle na to pouzit databazi? Proc te tak pali tech 30 vterinTo sie neumis zvysit ten limit? Nebo to chces provozovat na freehostingu?
OT: Muj nejvyssi pocet opakovani v praxi byl zatim kolem 10000 (ale s tim jsem se zase setkal 2* :P Jednou to bylo stahovani info ze serveru z nemecka a druhe bylo parsovani megoveho textoveho souboru :D )
Tipuju - jses chytil toho md5 crackeru, ze jo :D
=:-)
Co takhle na to pouzit databazi? Proc te tak pali tech 30 vterinTo sie neumis zvysit ten limit? Nebo to chces provozovat na freehostingu?
ano na freehostingu. zmenit limit je to najmnej ale zas neni moc dobre cakat na script 5 min preto sa snazim optimalizovat. db - doma ma mysql a neislo my to cez tcp/ip ci jak sa to vola tak ficim na named-pipes a neco mi hovori ze na server by to tak neslo. aj ked db by bola urcite rychlejsa.
To CommanderZ: a co tvoj md5 cracker? =:-)
Len mi nejako uniká praktické využitie vlastniť databázu hashov. Alebo máš bohatú klientelu bažiacu po poznaní neznámeho reťazca? No dúfam, že mi to ozrejmíš!
Keby som si chcel vytvoriť takú banku odtlačkov, tak jedine pomocou databázy. Na localhoste by som generoval odtlačky a ukladal do DB a potom by som ich cez export/import preniesol na verejnú databázu (trebárs na ten freehosting).
To OndreJ: zacalo to na http://www.programujte.com/forum.php?akce=prispevek&id=2685&sekce=zajimavost:-crackovani-md5-hashe
tento cracker sa mi zdal neucinni tak cisto zo zvedavosti si programujem neco co bude mat vecsiu uspenost
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zadávanie čísiel - ukončenie — založil Ika
System pre zadavanie, vypisovanie vysledkov a vypisanie poradia timov — založil janik366
Úkol(C) projití čísel násobení čísel — založil Filip Procházka
Kombinace cisel — založil Martin
Počet čísel — založil griddlecake
Moderátoři diskuze