Co sa ucit??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co sa ucit??? – C / C++ – Fórum – Programujte.comCo sa ucit??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
matus
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
23. 9. 2014   #1
-
0
-

Zdravim

Na strednej aj vysokej sme mali c++,ale len zaklady a tak...rad by som sa venoval programovaniu viac a casom sa niekde uplatnil ako proramator.Vie mi niekto poradit co by som sa mal naucit z visual c++? je tam strasne vela moznosti ktorym ani nerozumiem...uz ani cin a cou neviem pouzit pri win32 alebo windows form application...a nikde nie je o visual c++ poriadny vyklad co sa tyka grafiky a pouzia funkcii atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
23. 9. 2014   #2
-
0
-

#1 matus

motas do sebe moc veci. zaprve to chce zvolit si "zakladni" jazyk. visual c++ je pro vykone aplikace a hry (neni uplne vhodny pro zacatecniky). doporucuju prejit na c#. pak bych si koupil knizku zaklady objektoveho programovani (zaklady oop) v c#. pak bych asi skousel neco programovat podle nejakych tutorialu na netu a pak bych asi presel na anglickou literaturu neco jako Professional C# 4.0 and .NET 4 (me se to docela libilo ale je mozne ze pro normalni lidi to bude trosku tezke cteni, ale zase je tam popsany v zakladech cely .net).
alternativne je mozne zvolit jako zakladni jazyk javu. volit neco jineho nez javu/c# (z ohledem na to ze chces delat desktop aplikace) bych nedoporucoval.

shrnuti: naucit se zaklady jazyka, naucit se oop, zacit v tom delat, udelat si sirsi prehled o dane platforme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
vitamin+8
Grafoman
24. 9. 2014   #3
-
0
-

#1 matus
Visual C++ je kompilator pre C++ od microsoftu, nie je to jazyk. C++ je jazyk a mozes pouzit aj ine kompilatory ako gcc, clang,...

Mozes skusit QT ktore funguje na Wine, OSX, Linuxe a ciastocne aj na androide a ios-e. Tento framework je na rozdiel od win api napisany v C++ a nie v C. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Matěj Andrle+1
Grafoman
24. 9. 2014   #4
-
0
-

#3 vitamin
Nemáš pravdu. C++ kompilované v .NET má virtuální stroj - jako všechny .NET jazyky - takže je to jiný jazyk... Z logiky této věci je tam dost nových fičur, které by GCC a spol., nemohly nikdy spolknout!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.140.–
matus
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
24. 9. 2014   #5
-
0
-

#2 p3can
Vdaka, A ak si zvolim Javu, je mozne s nou spojit aj databazu ako napr.MySQL? A este nieco,java ako taka nevytvara spustitely exe subor, da sa to nejako riesit? V jave som len zaciatocnik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.55.254.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
24. 9. 2014   #6
-
0
-

#5 matus
Ano. Ano. Precti si nejakou tu knizku o dane platforme.

Ps jakou ze vysku si studoval ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
matus
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
25. 9. 2014   #7
-
0
-

#6 p3can
Telekomunikacie na Žilinskej univerzite. Myslel som si,ze toho programovania tak bude viac,no bolo to dost teoreticke. Ty mas nejaku vysku,alebo studoval si programovanie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.55.254.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
25. 9. 2014   #8
-
+1
-
Zajímavé

Tady najdeš tutoriály k jednotlivým jazykům. Pro mne byly dostatečné, abych si rozběhal vývojové prostředí a něco menšího, ale funkčního dovedl udělat:

C#
http://www.itnetwork.cz/c-sharp-programy-hry-zdrojaky

Java
http://www.itnetwork.cz/java-programy-zdrojaky-priklady-navody

C++
http://www.itnetwork.cz/c-plus-plus-tutorialy-navody-programy

Pročti si z toho alepsoň pár prvních článků (nejsou dlouhé) a měl bys znát odpověď na vše, co jsi se ptal. Já doporučuju hned při čtení si ty věci prakticky vyzkoušet. Až si vybereš jazyk, který Ti vyhovuje, můžeš pokračovat studiem nějakých knížek. Dobré (ale v angličtině) najdeš třeba tady:

http://it-ebooks.info/

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.105.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2014   #9
-
0
-

#1 matus
Pokud se chceš naučit lépe programovat, nauč se Lisp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
25. 9. 2014   #10
-
0
-

#9 Kit
Ten Lisp je myšlený vážně?

Matus psal, že chce najít uplatnění jako programátor a ptal se na grafiku a tak. Nemyslím, že by po Lispu byla velká poptávka v nabídkách zaměstnání.

Nebo to bylo myšleno jako aby na něm pochopil programování?

Vím že se k pochopení OOP doporučoval Smalltalk, ale nevím o nikom, kdo by to masochisticky zkusil, když je všude tolik tutoriálů k rozšířeným jazykům :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.105.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
25. 9. 2014   #11
-
0
-

#10 RomanZ
(funkceCiInterniPrikazCiMakro parametr1 parametr2 ...)

Co se na tom chcete učit? Akorát se v tom člověk občas ztrácí a dostat tam nějakou knihovnu je občas horor... (Již jen X11 mi to nesežralo ani po 20 minutách.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.140.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2014   #12
-
0
-

#10 RomanZ
Ano, ten Lisp je myšlený vážně. Nejde o to, že bys v něm pak programoval projekty, ale že získáš na programování jiný nadhled. Jak jsi správně odhadl, aby na něm pochopil programování.

Lisp se používá hlavně na programování umělé inteligence. Programy napsané v Lispu se totiž mohou za běhu samy modifikovat - nedělá totiž rozdíl mezi programem a daty. Vše je seznam.

Smalltalk jsem zkusil, ale nic většího jsem v něm zatím nedělal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 9. 2014   #13
-
0
-

uzitecnejsi uz by byl spis assembler.. klidne jen pro jednocipy..

lisp je dobrej mozna na tu ukazku jinyho pristupu, ale assembler je daleko uzitecnejsi (samozrejme nema smysl se jim zabyvat pokud chce delat v jave ci tak - tam mu to stejne nepomuze k nicemu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kit+15
Guru
25. 9. 2014   #14
-
0
-

#13 KIIV
Lisp je dobrý i jako průprava pro výuku v Javě. Jde hlavně o metodiku jiného přístupu k řešeným problémům.

Programy napsané v Lispu jsou výrazně kratší než v Javě a mají méně závorek :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
25. 9. 2014   #15
-
0
-

#7 matus
Vysku mam (UTB ve Zline, ale toho programovani tam taky zrovna moc nebylo   ).

Jako zacatecnik urcite nechod do niceho jineho nez C# / Java. (i c++ bych se vyhnul). poznamku o lispu bych bral asi jako   .

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
matus
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
25. 9. 2014   #16
-
0
-

#15 p3can
Vdaka za rady,dost mi pomohli. Rad by som sa zameral na ERP programy. Spociatku som to chcel riesit webovym rozhranim (PHP,MYSQL,HTML...)lebo mi prislo najpristupnejsie,ale nie vo vsetkom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2014   #17
-
0
-

#15 p3can
Proč odsuzuješ něco, co neznáš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
25. 9. 2014   #18
-
0
-

#16 matus
Konkretne na ERP portaly se pouziva jen c# a java. (osobně si myslim ze se vic pouziva ten C#, i ze statistik to vypliva, a taky ten c# je "jednoduzsi").

#17 Kit
kratce: jobs.cz

C# - Nalezeno 281 nabídek

lisp - Nalezeny 3 nabídky

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2014   #19
-
0
-

#18 p3can
Vůbec jsi to nepochopil. Lisp tě naučí programovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.132.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
25. 9. 2014   #20
-
0
-

#19 Kit

v ERP nijak "aktivne" nevyuzijes funkcionalni programovani. nevim jak te lisp mauci lip programovat kdyz vzdycky delas v teamu nebo pouzivas knihovny, ktere jsou napsane podle konvenci dane platformy (jazyka).


ps: hlavne ze tebe to naucilo programovat. si dobre pamatuju co za prispevky pises   

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2014   #21
-
0
-

#20 p3can
Nejprve se posmíváš něčemu, co neznáš, pak argumentuješ úplně mimo nějakými pracovními nabídkami a završíš to ad hominem - opět bez argumentů.

Proč si myslíš, že je Lisp špatný a k smíchu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.52.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
25. 9. 2014   #22
-
0
-

#21 Kit
Lisp neznam to je pravda. Nepotrebuju znak kazdy programovaci jazyk co kdo vymyslel. Staci me umet par jazyku na profi urovni. Nevim jak souvisi znalost lispu a javy / c# (presneji nechapu frazi "Lisp tě naučí programovat")?

Proc ne lisp? A proc ne jazyk XYZ? Dalsim polemizovanim se dojde k a proc teda ne c# / java ktere jsou nejrozsirenejsi a nejuniverzalnejsi jazyky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2014   #23
-
0
-

#22 p3can
Java ani C# tě nenaučí programovat objektově. O rozšířenosti, oblibě a univerzálnosti se snad nebavíme.

Jde o to se nejprve naučit OOP na zpravidla méně rozšířených jazycích (třeba ten Smalltalk, ale i Lisp je objektový) a teprve pak přesedlat na Javu, C# nebo C++. Jinak ten programátor bude produkovat jen procedurální slátaniny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
25. 9. 2014   #24
-
0
-

#23 Kit

Java ani C# tě nenaučí programovat objektově.

  1. Oba 2 jazyky jsou objektove. Kdyz se v tom budes pohybovat kazdy den tak ti to snad casem blikne samo jak mas co delat.
  2. ZADNY jazyk ti nezaruci ze se naucis programovat "spravne". Kdyz si prase tak si prase v kazdem jazyce.
  3. Neni nahodou statisticky vetsi pravdepodobnost ze u rozsirenejsiho jazyka najdes kvalitnejsi material ke studiu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2014   #25
-
0
-

#24 p3can

  1. Oba jazyky svádí k neobjektovému kódu. Zejména pokud se dlouho učís programovat procedurálně.
  2. S tím souhlasím.
  3. U rozšířenějšího jazyka je vyšší pravděpodobnost, že si vybereš ke studiu hromadu hnoje jenom proto, že je ten text pochopitelnější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:221:5...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
25. 9. 2014   #26
-
0
-

#25 Kit

1. Nesmysl.

3. Takze kdyz vyberu jazyk homololo ke kteremu je jedna jedina knizka tak to znamena ze jen ta jedna jedina knizka je spravna a je super ? Stejny nesmysl jak bod 1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Satik0
Stálý člen
26. 9. 2014   #27
-
0
-

Osobně doporučuju taky začít C# / Javou a v případě zájmu pak přejít na C++ nebo jinam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.188.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Má smysl učit se C++? — založil Tazatel

Odkud se učit c++ ? — založil míša

Má význam učit se C# ??? — založil ospaly.stanislav

Učit se? z čeho? — založil tulk

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý