Ahoj, nevíte jestli je možné v Oracle JDeveloperu 10g se připojit do 11ctkové oraclovské databáze přes Service Name? (všechny předchozí (9 a 10-kové) sem připojoval pomocí SID ale u této musím přes Service Name). U nové 11 (už i 12) - kové verze J Developeru už to jde, ale nechce se mi stahovat celé to skoro 2GB studio kterého je JDev 11g součástí, ty ostatní softy nepotřebuju.
#2Mixxy
Moc díky odpověď, dám se do toho. tnsnames.ora jsem vůbec nepoužíval, v JDev i v Oracle sql Developeru jsem se připojoval do databází napřímo a fungovalo to...
Za malo, kdybys s tim potreboval pomoct, dej vedet ;-) Je pravnda, ze nejsem developer, ale administrator, tak snad ti to bude pomahat. Teroristicky vzato si ale SQLdevelopera muzu nainstalovat. Ale tak i tak bude developer vyuzivate spojeni na zaklade localhostove adrese a tu musis mit urco nastavenou v techto 2 souborech, jinak se nepripojis.
Fakz, ze ses pripojit v 11ce je spis zapricenen tim, ze pri instalaci ti udelala dbca i zakladni nastaveni listeneru + tnsnames.
+ Musis si tyhle sluzby pustit, ve Windlich pres manazera sluzeb, v unixu pres lsnrctl-> set curr <jmeno listeneru > -> start