Dobrý den,
Opera mi nevzala volání JS funkcí z HTML. Musím v onload obsloužit všechna tlačítka a ohadlovat jejich eventy přímo v JS, anebo se dá spolehnout na volání z HTML - totiž - s "javascript:"?
Děkuji.
Fórum › JavaScript, AJAX, jQuery
Volání funkcí z HTML - je spolehlivé?
Ten dotaz mi nedava moc smysl. Ale to je mozna tim, ze jsem nedodelanou Operu pro vyvoj cehokoli, jako i Chrome, odstavil na vedlejsi kolej. Mozna by to bylo jasnejsi, kdybys ukazal kod. Vetsinou, kdyz kod funguje ve FF, tak se to drobnymi upravami da doladit pro zbytek sveta.
V html mas input type=button/submit/image, button, a href. Nektere z nich maji udalost, jine nee. JS se taky ridi pouzitym doctype. Ale nevim, zda je to zrovna tvuj problem.
Parametr event jsem nikdy nepouzil za posl. 15 let. To je ted neco noveho v html5, asi. Neocekaval bych, ze si s tim vsechny prohlizece poradi. Pod pojmem event si predstavuji js window.event, onload="" onclick="", ale rozhodne by mne nenapadlo pouzit event="".
Kdybys napsal ukazku kodu, priklad eventu a nepsal nesmysly jako event="", tak by to clovek i pochopil. Napis, co konkretne (html-js-css kod) ti nefunguje a my ti muzeme rici, jestli a v jakem prohlizeci, mobilu, pc nam to jede ci nejede. Nejlepe nejaky jednoduchy jednoznacny priklad. Neni to tak, ze to nekdo s jistotou vi, protoze se pravidla meni s kazdou aktualizaci prohlizece. FF uz ma verzi 32. Vetsina veci z verze 2 funguje a k tomu pribylo par novych, ktere malokdo, krom autoru, zna. html5 take vyslo nedavno a doladuji ho. V podstate stale jeste neprehrava spravne media, treba :)
Fakt je, ze nektere eventy nejsou pro tag definovane, takze je prohlizece ignoruji. Jinde je to zas nesmysl.
Treba <input type="submit" value="Odeslat" onclick="...">
On tam sice onclick lze pouzit, ale musis vedet, ze default je k tomu navazane odeslani formulare a to se da zastavit z eventu onsubmit formulare.
http://www.jakpsatweb.cz/…rmulare.html#…
Nemusis to delat podle id, existuje el.getElementsByTagName, el...className. A tez lze proste prochazet cely strom pres el.childNodes.
Nevim, proc by to Opera nebrala, ale 1. Operu odmitam (takze to ani nebudu zkouset), 2. na pc v Opere to funguje, to by uz nekdo zminil od prvnich verzi jako bug. Ale je mozne, ze na Opere v mobilu to funguje jinak, protoze mobilni prohlizece jsou takove divne, ocesane, zjednodusene.
Ale, kdybys dal konkretni kod, tak by se to dalo vyzkouset. Urcite ji ma nekdo v mobilu. Zatim jen rikas, ze ti neco nejde, ale nic konkretniho jsi nenapsal! Jestli mas pocit, ze se to da pouzit k reseni problemu, tak muzes zkusit forum na jakpsatweb.cz, kam chodi vic lidi (ale bacha na moderatory, ti si vzdycky najdou duvod, proc ti dat ban :) )
Skryty link, ha :)
Stahl jsem nejaky emulator opery, v nem to jede v default nastaveni. Co mas za mobil? Nenasel jsem tam ale nic jako js konzolu nebo jiny ladici nastroj. Nechtel bych v tom ladit stranky :)
http://www.opera.com/…ile-emulator
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Volání proměnné ve funkci — založil Hrabosh
Volání funkcí - problém s výpisem čísel — založil Honza
Volání funkcí aplikace z připojené DLL knihovny — založil bezy
Volání JavaScriptu stránky nadřazené rámu z kterého volání pochází — založil Machta
Moderátoři diskuze