Už asi dva tejdny mi pc píše že v síti již existuje stejný název.myslel sem si že to je chybou bluetooth adaptéru kterej sem v tej době zapojil.když mi ale dost rychlym způsobem začili přibejvat stažená data,až mi to přetáhlo fup bylo mi to divný a uvědomil sem si co se děje.jak můžu zabránit aby se ten člověk co používá mou ip adresu už pres ni nemoh připojit?jinak jsem ve WiFi síti.a poskytovateli sem už napsal...
Fórum › Sítě
Cizí člověk napojen přes mou IP adresu
Změň si MAC adresu a požádej a novou IP adresu. Jiný řešení neznám.
O IP požádám! tu MAC si změnim.
tak problém je snad vyřešen!napsal sem poskytovately jestli by mi moh dát new ip adresu,to díky bohu udělal,tu starou zablokuje.ale ještě se chci zeptat,je možný že když zadam new ip adresu že mi pořád zůstane počet stažených dat?program pro ukazování tichto čísel co je od tý firmy mi pořád ukazuje stažený 54gb-i po zadani ty novy ip.
ano!přidělili mi pouze new ip adresu a napsaly že do 21:00 se vynuluje fup...problém vyřešen
DeaLer píše:#
# Změň si MAC adresu a požádej a novou IP adresu. Jiný řešení neznám.
Wow!! To jde???
To Zelenáč: Jasně že jde :-) Je na to např. prográmek Smac (http://www.klcconsulting.net/smac/).
Architekt píše:#
# To Zelenáč: Jasně že jde :-) Je na to např. prográmek Smac (http://www.klcconsulting.net/smac/).
ROFL :D Tento počítač (RC) -> Valstnosti -> Hardware -> Spravce zařízení -> Síťové adaptéry
vzbereš příslušnou síťovku v jejich vlastnostech to je yáložka upřesnit a tam to bývá pod růyným názvem obvykle network interfase nebo tak nějak. Je tam volba buď výrobcem zadaná (implicitně) nebo ji tam můžeš napsat ručně.
Tohle je postup pro wokna na jiných OS se to liší akorát postupem. Není k tomu ale zapotřebí žádného programu.
2 Tokan: nemyslím si že toto je řešení, spíš bys měl přijít jakým způsobem se na tebe dostal. Říkáš že používáš WiFi, jestli máš někde díru v zabezpečení, může toto být jenom otázkou času než to zkusí znova.
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
Vždy jsem si myslel, že základní požadavek pro MAC adresu je, aby byla JEDINEČNÁ !? Pokud si ji ale každý může libovolně změnit...
To Zelenáč: Yop přesně tak, dá se to využít, tedy spíše zneužít pro odposlechy atd.....
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
jj je několik takových docela jednoduchých způsobů jak svojí wifi síť ochánit.
->Změnit rozsah přidělovaných IP adres. Tz defautlně bývá 192.168.1.1 a maska 255.255.255.0, buďto dát třeba 201.123.123.241 (adresa routeru) a ještě to kdyžtak podsíťovat maskou 255.255.255.240 (pokud nemáte v úmyslu připojit více jak 13 PC, při tomto nastavení budou počítače dostávat adresy v rozsahu 201.123.123.242 - 201.123.123.254)
--- Jednoduše nenechávat defaultní IP adresu protože první co někdo zkusí je 192.168.1.1 a je u vás na routeru
->Změnit heslo !!!!!!! Docela jsem se divil, že spousta lidí má na routerech továrně nastavené hesla. To je jako pořídit si titanové bezpečnostní dveře s 20 zámky, otiskem prstu, sítnicovým skenem a nechat je pernamentně otevřené :D
->Zakázat MAC dresy. Tz. zakázat všechy kromě vašich počítačů.
->Použít šifrvání, WEP umí už dneska snad každá síťová karta, je sice pravda že 128 i 64 bitový WEP klíč už byl prolomen, ale pořád lepší než nic. Nejlépe by bylo použít WPA šifrvání.
->Změnit kanál, tím nejen že můžete zlepšít svůj příjem (samozřejmě i zhoršit pokud zvolíte špatně) ale zároveň konečně umlčet souseda který si stěžuje že mu rušíte příjem. Proto je dobré proskenovat okolí (třeba pomocí prográmku NetStrumbler) a pak změit kanál.
-> Snížit sílu vysílání. Tady je potřeba to odzkoušet, ale pokud máte router na střeše a signál je jenom pod jedním stropem je docela blbost to hulit naplno, nejen že se pak může někdo připojit z větší vzdálenosti ale zároveň tím zbytečně rušíte zařízení ve svém okolí. Asi těžko se na váš router bude hackovat někdo aby přitom musel stát pod vašim oknem. ;)
Neříkám že i do tohoto se nedá nabourat, ale rozhodně by to toho člověka stálo už opravdu hodně úsilí ;)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pokud uživatel požaduje adresu ve které je .php nebo jiná koncovka p… — založil CZechBoY
Hledám grafika(grafičku) pro mou hru(gamebook) — založil ondy13
Hledá se člověk, který ovládá flash (placené) — založil wise
Neznate www. adresu? — založil darkerboy
Cizí input (bot) — založil RePRO