Dobrý den. Zdravím všechny.
Mám problém s naprogramováním AtMegy162 přes ISP rozhraní. Používám jednoduchý programátor pouze se čtyřmi odpory na programovacích pinech paralelního portu a při spojení s PC mi PonyProg AtMegu nenajde. Když dám otestovat připojení napíše, že je vše OK, ale nemůže načíst paměť, zapsat ji a ani nezjistí nastavení fusebitů.
Při zapojeném obvodu jsem na pinech ISP konektoru (MOSI, MISO, SCK) naměřil proti zemi 1,5 V a na pinu RESETU je 5V. Těch 1,5V se mi zdá dost divný. Jinak je AtMega dobře zapájená a bez studených spojů nebo můstků. Je možné, že mám vadný kus, nebo, že je "odbouchnutá" ? Za každou radu budu vděčný. Děkuji.
Fórum › Mikrokontroléry
AtMega162
A zkusil si to s jinou megou? (treba 16) Jestli ti to nepude ani s tim, musis si povolit ovladace ve spravci zarizeni
Ta moje Atmega162 je SMD a není v patici. Než to vyměním chci mít jistotu, že nedělám něco špatně po stránce softwaru. Ovladače portů mám ve správci nastaveny na start počítače. Opravdu nevím, čím by to mohlo být. Asi ho budu muset vypájet a zkusit nový ;-(
To neni normalni...
Zkusil bych jiny procesor napriklad na batlpoli abys vyloucil to ze ti nejde programator....
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté
Moderátoři diskuze