Time.h - doba expirace – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Time.h - doba expirace – C / C++ – Fórum – Programujte.comTime.h - doba expirace – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vaseke
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2014   #1
-
0
-

dělám program který vrátí kdy zboží projde záruční lhůtou. Dobu jak dlouho zboží vydrží "čerstvé".  to řeším přes generátor náhodných čísel + vypíšu datum, jenže se mi vypisuje aktuální datum ale já bych potřeboval vypsat datum zvýšené o hodnotu "x3" - která udává za jak dlouho zboží projde. poradíte někdo ? 

#include "stdafx.h"
#include "stdlib.h"
#include "time.h"


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    int x2, x3;
    {
        x2 = rand() % 15;
        x3 = x2 + 7;

        time_t result;
        result = time(NULL);


        struct tm* brokentime = localtime(&result);

        printf("expirace je %d dni, to je do dne %s \n",x3, asctime(brokentime), (long)result);
        getchar();
        getchar();
        return(0);


    }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.168.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
22. 11. 2014   #2
-
0
-

#1 vaseke
Tak bud si k výsledku přičteš 3 dny (v podobě time) a potom z toho vypočteš datum nebo použiješ hotový funkce 

time_t now = time(0);
tm* date = gmtime(&now);
date->tm_mday += 3;
char* expire = asctime(date);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
vaseke
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2014   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
super diky :) jen ja datum zvyšuju o hodnotu "X3" tj ( 7 - 22 dní) takže dochází k přetečení dnů .. a následnému spadnutí programu takže ještě potřebuji aby se mi změnil i měsíc když bude hodnota dne větší než 30,31 (záleží na měsíci). 

stačí asi nějak nakopnout a já to sesmolím dohromady snad

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.168.–
KIIV+42
God of flame
22. 11. 2014   #4
-
0
-

#3 vaseke
jake stesti, ze time(NULL) vraci hodnotu v sekundach od roku 1970... prictes paricny pocet sekund a mas postarano i o preteceni

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vaseke
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
22. 11. 2014   #5
-
0
-

díky :))

#include "stdafx.h"
#include "stdlib.h"
#include "time.h"


int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    int x2, x3;
    do
    {
        x2 = rand() % 15;
        x3 = x2 + 7;

        time_t result;
        result = time(NULL)+(x3*86400);


        struct tm* brokentime = localtime(&result);

        printf("expirace je %d dni, to je do dne %s \n", x3, asctime(brokentime), (long)result);
        getchar();
    } while (x3>x2); 

    return(0);
}

řešení :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 110 hostů

Podobná vlákna

DOBA vyvoje hry — založil SPIRIT

Time.h — založil dragon124

One-time pad — založil Zelenáč

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý