Existuje příkaz který vypne počítač ?
Fórum › Python
Vypnutí počítače
import os
os.system('shutdown -s')
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
bortak píše:#
# proc to resit e jednoduse dej start a vypnout ne?? a pokud delas nejakej skodlivej program tak bych tam nechal bluejackerovo reseni
OMG, proč by dělal škodlivý programy? to děláš jenom ty...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dělam to proto že mam novou klávesnici(na tý starý bylo samostatný tlačítko na vypnutí(dost jsme si na to zvykli) ale na tý nový bohužel ne) ale lze některým tlačítkům přiřadit program(můj program). PS: ted jsem zjistil že to musí být .exe program tak to jdu nějak řešit.
Hmm tak s .exe souborem v Pythonu se nadřeš. Já vim že to de, ale bylo by mnohem jednodušší udělat to v něčem jiným. Zkus třeba Delphi
Na prd delphi, udelej to v pythonu, stahni si py2exe a normalne to zkompiluj, udela ti to normlne *.exe soubor a ten potrebujes.
Jo a jeste jedna vec. Az to zkompilujes, tak ti to vyhodi vic souboru (knihovny), ktery to potrebuje ke spusteni. Na prd se s tim sr*t v delphi, takhle to mas na 2 radky a efekt to bude mit stejny.
tohle je asi nejčastější dotaz;-)
je to lehky, když to máš nainstalovaný tak si musíš ve stejné složce jako máš skript ze kterýho chceš udělat exe vytvořit soubor setup.py:
from distutils.core import setup
import py2exe
setup(windows=[soubor])
uložíš, otevřeš příkazovou řádku, pomocí příkazu cd se přesuneš do adresáře kde má skript a setup.py a zavoláš:
python setup.py py2exe
a to ti vytvoříí exe, hotovo;-)
má to ještě náky nastavení, podrobnosti najdeš tady:http://www.py2exe.org/
Pro vyzkoušení Vaš
Omg, chlape, mas alespon zakladni zkusenosti s prikazovym radkem? Jak je vidno tak ti asi chybi takovy ten "zaklad".
nemáš python v PATH; tam se přidává v ovládací panely>Výkon a údržba>Systém>Upřesnit>Proměnné prostředí>V systémových proměných najdi proměnou path, dej upravit a přidej cestu k adresáři pythonu (;C:\Python24)
o příkazu cd si přečti v geonově kurzu příkazový řádek...
to pin2k: Každej musí nějak začít, já sem taky nic neuměl až mě všechno naučil geon...
Pro vyzkoušení Vaš
mno tak jsem tím na zkoušku převedl helloworld.py na exe a funguvalo to. Poté jsem převedl složitější script, který normálně funguje, ale ve formátu *.exe to nefaká a píše mi to chybu na řádek kde mám raw_input...
nevíte co s tím? jestli mám přihodit kód tak řekněte...
To all: Děkuji, vyřešeno ;-) Postup:
1) Pusťte si WinXP
2) spustit > system32
3) shutdown.exe si skopírujte třeba na plochu
můžete ho přejmenovat.
4) teď ho stačí dát vedle *.py
5) ... a http://www.py.cz/SpousteniExternichProgramu
....Snad to někomu pomůže....
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku