Pracuju v MS VC++ 2005 Express Edition a dělám program (Win Forms), který by měl být lokalizovaný. Na MSDN jsem si nastudoval, že se dá přeložit resource a ten se pak při spuštění vybere automaticky podle jazyku operačního systému. Jenže já bych potřeboval, aby se dal jazyk vybrat i uživatelsky. No a v tom je problém, protože jsem nenašel metodu, která by jazyk měnila. Někde jsem viděl metodu, která vytvoří novou kulturu, např.
Thread::CurrentThread->CurrentCulture = gcnew CultureInfo("en-US",true);
ale tou se nic nezměnilo. Kdyby s tím měl někdo zkušenosti, poraďte prosím. Hlavně by se to mělo držet možností Express Edition a .NET. Díky
Fórum › C / C++
Lokalizace programu
chces .NET ? tak co delas v tydle diskuzi ??? tady je special diskuze na .NET !
skus triedu resources ;)
v properties si zmen hodnotu localizable na true, a potom si vyberaj language ktore chces ...
manualny vyber potom mozes realizovat bud pomocou zmeny kultury alebo pomocou triedy ResourceManager manualne (co by bolo dost nelogicke.)
To zacatecnik: Díky za podporu mého snažení v MS VC++. Ostatně potom nevím, proč se to jmenuje Visual C++...
To PaLaDiN: O to mi šlo, jak změnit kulturu. Po volání té funkce Thread::CurrentThread->CurrentCulture = gcnew CultureInfo("en-US",true); se nic nezměnilo. Asi se to nedokáže měnit za běhu programu.
Už mě napadlo načítávat všechny texty ze souboru s překladem a po výběru jazyka všechno obnovit, ale nepřipadá mi to dostatečně elegantní.
ono menit sa to dokaze ;)
len si asi nemal tie resources v tych zlozkach kde mali byt, alebo si to nemal localizable.
priznam sa v C++ som to este nikdy nerobil, cize si niesom celkom isty co tieto zmeny spravia v kode ale nakoniec z toho aj tak bude nacitanie retazcov a obrazkov a podobne zo suboru ..
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Lokalizace programu — založil paashi
Lokalizace — založil cheeester
Lokalizace data — založil Vitek
Lokalizace comboboxu — založil marpit
Lokalizace WCF — založil Jan Grygerek