Dobrý den,
velice rád se vyhýbám složitým větvením, když postačí použít pár hradel. Tyto operace jsou rychlejší a především - výsledný efekt za to stojí. Tak jsem se hodně divil, kde se mi ve výpočtech bere 0. Že 0 XOR 1 je 0, to mi vyrazilo dech! To je špatný vtip? Jako bych tvrdil, že 1 + 1 je 5... :D Ono je též divné, že 8 >> 3 dává 0, a až 9 1!!! Přitom již 8 má dávat 1! (1)000 = 8 a (1)001 = 9... Jak může mít takovýto gigant základní nedostatky? Jak mám dosáhnout kýženého cíle?
Děkuji.
BTW:
Mým cílem je pro čísla 0-9 získat výsledek 2 a pro 10 výsledek 1...
#3Kit
BTW: Proč používáš debugger? Je to k něčemu dobré?
Ta otazka je vtip? Debugger je jednim z nejsilnejsich pomocnych nastroju pri vyvoji. Visual studio ho ma velmi kvalitni, v zadnem jinem IDE jsem se nesetkal s tak propracovanym debuggerem.
#6Kit
Debugger a OOP? To jsou uplne rozdilne veci.
Neumim si predstavit jak bych upravoval nebo rozsiroval vetsi system, ktery psalo desitky lidi a vetsina z nich nedodrzovala nejake rozumne vyvojove techniky (SOLID, navrhove vzory,...), nulovy refactoring, zadne pravidla cisteho kodu, atd. Nezbyva nic jineho nez tam hodit breakpoint a odkrokovat si co to vubec dela. Jasne bylo by lepsi si na to napsat unit test a takto poznat tento system. Pokud je, ale cela funkcionalita v code-behind (WinForms UI kontrolky maji svuj kod v partial tridach), tak je to naprosto netestovatelne.
#10p3can
Nesmysly tady píše m4r10. K tématu se vůbec nevyjádřil, ale jen obhajuje debugger ve svém IDE. Přitom z toho, co napsal Matěj vyplývá, že i debugger může mít nějaké bugy. Navíc si plete debugger s OOP.
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:ec5f:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
#12p3can
Diskuzi s Kitem vzdej, nikam to nevede, kdysi jsem se s ním snažíval diskutovat na jiném portálu, než tam dostal ban. Má občas zajímavé myšlenky, ale bohužel jsou často dost odtržené od praxe.
Přišlo mi to, že jeho cílem většinou není se bavit o tématu, ale "vyhrát" tu diskuzi, pořád odvádí řeč jinam, pokud je v úzkých :) .
Samozřejmě, že v reálu se bez debuggeru neobejdeš, pokud nepíšeš jednoduché skriptíky a programuješ něco většího, ještě navíc ve více lidech.