zdravim,snad mi pomuzete...dostal jsem tiskarnu brother MFC-3240C (multifunkční-kopírka,skener,fax) V pohodě jsem tisknul a před týdnem začala psát Schwarz leer (došla černá) a odmítla tisknout....koupil jsem černou (jsou tam oddělené cartridge),před hodinou jsem ji tam dal a začala hlásit Gelb Leer,Cyan Leer (došla modrofialová a žlutá) .Tyhle barvy jsou k ničemu,tisknu jen černobíle,tak je nebudu kupovat. Potřebuju jen, aby je tiskárna přestala vyžadovat a povolila tisk,když má plnou černou cartridge....dá se to pořešit nějak ? Registry ? firmware ? nějaka hardwarová úprava ? poraďte prosím...
Fórum › Hardware
TISKÁRNA A BARVY
To kronos:1) když hlášení odklepneš tak se nic nestane?
2)zkoušel jsi barvy vyndat co to provede a zkusit tisknout? U našeho HPčka sice hází tiskačky chybu ale tiskne,nicméně nekopíruje...
3)asi ti nezbyde nic jiného než na netu zkusit najít resetování čipu aby si tiskačka myslel že je náplň kompletní a neboooo si najít kde v ovladačích tiskačky je hlídání náplní a to vypnout (pochybuji že by to bylo graficné,spíše v nějakém ini souboru)
4)když víš že tiskneš jen ČB tak proč máš inkoustovku? Ve tvém případě bych koupil laserovku (cca za 3tis) a bylo by to
Bohužel konkrétně ti neporadim...musíš hledat na netu,ber to jen jako nastínění...
To Maverick:
diky za snahu help...
1)neni kde co odklepnout..hlasky o barvach se objevujou na stavovym displeji primo na tiskarne a nejdou odklepnout...a ve windows asi za 30 sec bezna hlaska,ze tisk selhal...
2) zkusil jsem vyndat vse krome cerny,ruzne na ne zmacknout apod. a nic...
3) zkusim...kde najdu ten ini z ovladace ?
4) s timhle jsem byl spokojenej,kopiruje,skenuje,tiskne a dost rychle...a ta jedna cerna cartridge za 600 jednou za 3 mesice me nezabije snad :)
To kronos:
ad 2) to pohledej nejdřív na netu zda to někdo neřešil,hledej něco jako resetování čipu/náplní atd
jinak to může být třebas v windir/system32 ale těžko říct jak ase ten soubor bude jmenovat :-D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze