Ahojte!
Začal som programovať v jave(samozrejme zatial som vytvoril len "Hello World") a mám zopár otázok:
-Vytvoril som nejaké súbory s príponou [podtrzene].class[/podtrzene] a [podtrzene].java[/podtrzene] .Ale ako ten môj výtvor mám sputiť?
-A čo všetko v Jave môžem tvoriť?
Fórum › Java
O Jave
v jave muzes tvorit da se rict vsechno :) N od exe to je v jave trochu problem. Z prekladacu to ma asi jenom JBuilder(coz je komerecni) ,, Jinak se zkus pohledat na google nejaky progrmaky jako Java2exe atd. Ovsem stratis tim moznost prenositelnosti..
Čau,
můžete mi někdo poradit. Chci začít programovat v Jave, tak jsem stáhnul poslední verzi JDK a Netbeans. Koupil jsem knížky od Herouta, ale skoro na začátku jsem skončil. Chci použít příkaz System.in.read(int); ale bohužel mi to píše chybu. V prográmku používám příkaz import java.io.*; a mám ho snad i na správném místě, ale program se nechce zkompilovat a píše chybu. Mám pocit, že to nemůže najít tu knihovnu java.io.*, ale zase nevím jak říct netbeansu kde ji najít. Protože sám nevím kde ta knihovna je a ani nevím kde se to v Netbeans nastavuje.
Dík za jakýkoli příspěvek.
Jirka.
Diky obema, je to presne jak pise Spacewolf, uz jsem to vyresil dneska v praci. Muze to byt dvema zpusoby bud jak pise Spacewolf nebo pomoci throws IOException tesne za public static void main(String[] args).
Jsem na zacatku uceni, takze toto nejspis mozna nebude posledni dotaz, ale i tak diky.
soubory *.java jsou soubory se zdrojovým kódem. Soubory *.class jsou soubory už zkompilované.
Pokud chceš spustit nějký tvůj program například ten "hello world". Tak napišeš zdrojový kód a uložíž do souboru .java.
Následně musíš tento soubor zkompilovat. To se dělá tak, že si spustíš příkazový řádek a nastavíš se do adresáře se souborem .java a pomocí příkazu
javac JmenoSouboru.java
provedeš kompilaci. Pokud kompilace proběhne v pořádku program spustíš příkazem java JmenoSouboru
problémy při kompilaci a spuštění:
1. Soubor java se musí jmenovat stejně jako jeho veřejná třída jinak se to nepřeloží
2. je možné a docela pravděpodobné, že budeš muset přidat cestu k souborum java a javac do takzvané path. Ve win XP se to dělá tak,
start/ovladaci panely/system/upřesnit/proměnné prostředí/ a tam v systémových proměnných vybrat PATH a do ní nakonec přidat cestu k adresáři ve kterém se tyto soubory nacházejí, je to podle toho kde máš nainstalovanou javu. Když to neuděláš tak ti příkazy jako javac skončí chybou, že javac není příkazem vnějšího ani vnitřního příkazu atd. a budeš muset zadávat příkaz javac s absolutní cestou k tomuto souboru což je docela naprd.
co se týče prostředí nejlepší je začít psát v poznámkovém bloku naučít se ty úplné základy kompilace spuštění a takove volovinky a pak přejít na nějaké IDE mi se na naučení nejlépe osvědčil Eclipse sice NetBeans je taky fajn ale ten je spíš pro lidi so už o tom něco ví
mainMenuItem("tlacitko",".png",31,197,loc+"../"+"stranka1.htm","Rám1","",1,2,"lavemenu_plain");
Ako zmenim tento script aby sa mi pri kliknuti na "tlacitko" zaroven otvorila aj "stranka2.htm" v "rame2". Mozte mi pomoct? Dakujem.
"stranka2.htm","Rám2",
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Bug v Javě =D — založil ingiraxo
SuDoku v Jave — založil whatto
Hodnotenie v Jave — založil XANI
Kv. rovnice v Javě — založil ClearSkyCZ