Potřebuji nějak zjistit jaký operační systém používá můj webhosting. Na svém webu to neuvádí. Nemusí to být ani v php, prostě jakýkoliv způsob, nevěděl jsem kam to napsat.
Fórum › PHP
Operacni system na serveru
To tobik:vytvoř si jednoduchý script php s následujícím kodem
<?php
phpinfo();
?>
uploudni ho na server a spust a dostanes výstup vlastností a nastavení verze php na serveru včetně informací o hostitely ale jinak by mě zajímalo co je to za poskytovatele protože ti to každý poví co používá za OS většinou je to ale Linux
To tommassino: sem lama, ze me to nenapadlo.
hele, kdyz tam je
Linux web 2.6.16-gentoo-r9 #1 SMP PREEMPT Wed Nov 22 12:34:27 CET 2006 i686
tak to jede evidentne na gentoo linux.
Mam totiz problem. Nejak se mi povedlo ztratit zdrojaky (jako u me na hhd), tak jsem si je zpatky tahal pres ftp....no a kdyz jsem to dotahal a otevrel, byly tam vlozene prazdne radky navic. Zobrazovalo se to stejne v ruznych editorech (notepad++, matrix y2k....). GVim tam na konci kazdyho radku ukazal ^M a notepad++ hlasil, ze je to MAC formát. Tak jsem si chtel overit co je tam vlastne za system. Hele nevite nekdo co s tim? Jak se zbavit tech prebyctecnych radku? Neni to nijak fatalni error, ale zdrojak pusobi dost neprehledne a rucne odmazavat se mi to nechce....
PS:jedinej Poznamkovej blok to zobrazuje spravne;)
Mě to tohle dělalo, když jsem měl starší verzi PSPadu a stahoval ty soubory v něm integrovaným FTP klientem. Když jsem je stáhnul TotalCommanderem a pak je otevřel v PSPadu, tak tam ty prázdné řádky nebyly. Teď mám nejnovější verzi PSPadu a tam mi to nedělá ani když to stahuju tím jeho FTP klientem.
Jinek v PSPadu je funkce Odstranit prázdné řádky (Úpravy -> Operace s řádky -> Odstranit prázdné řádky nebo Odstranit nadbytečné prázdné řádky).
To tobik: nejsi náhodou na savaně ta běží na gentoo (já taky ;-) )
To tobik: a aka verzia php tam je ?
hoď tam toto:
<?php
echo"na tomto serveri je OS ".PHP_OS
?>
je to vlastne konštanta
hoď tam toto:
<?php
echo"na tomto serveri je OS ".PHP_OS
?>
je to vlastne konštanta
ešte bodkočiarku na konci ;
tobik píše:#
# GVim tam na konci kazdyho radku ukazal ^M
no nevím, není to třeba windows-like formát? Mám na mysli \r\n místo obyčejného \n... Nemám to sice ověřené, ale myslím si, že to je ono (taky se mi to u některých souborů (co vytvářeli windowsáci) zobrazovalo).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Operační systém v C# ? — založil Algon
Operacni system — založil Maxik
Operační systém C — založil Jenkings
Solaris 11.4 operační systém — založil remmidemmi
Jak na operační systém v c++ — založil Maqwer