Ahoj,
mám photoshop cs5 a od té doby, co jsem přešla na widle 8.1 (Bože, proč?!), tak se mi u photoshopu zmenšilo písmo, ale na těch panelech. Takže npř. "obraz" je pidmidi písmem a já jsem naprosto slepá. Hledala jsem snad všude možnost, jak tohle vyřešit, buď jsem naprosto blbá a nebo to nejde. Takže, poradí mi prosím někdo? :)
Fórum › Photoshop
Malé písmo na panelech
#2 smiesek
něco takového
Tak já u nastavení pro PS CS5 mám následující, třeba pomůže:
Úpravy > Předvolby > Všeobecné > Uživatelské rozhraní > Volby textu uživatelského rozhraní > Velikost písma rozhraní "Malá"
Úpravy > Předvolby > Text > Volba textu > Velikost náhledu písma "Střední"
#1 Tereza
Dle screenu předpokládám, že jsi přešla na Windows 8.1 protože sis koupila notebook s QHD rozlišením, který měl v sobě Windows 8.1 nainstalovaný. Tady ovšem není problém ve Windows 8.1, ale problém je ten, že CS5 je stará verze Photoshopu, která nepočítala s tak extrémním škálováním GUI.
Prostě když máš 15" monitor, tak na něho rozlišení 3 000-kdosi-cosi x 2 000-kdosi-cosi nepatří, to je rozlišení, který mají monitory, co mají 27" a podobě, o 12" víc, než kolik máš třeba ty, to je o 30,5 cm víc na úhlopříčce.
Zvětšení fontu, což tu někteří doporučují, ti může trošku pomoct, ale na 99% ti to problém nevyřeší, většinou je ale tento problém opravený v nových verzích dané aplikace (produkty Adobe CC, možná i Creative Suite 6).
Řešením zadarmo je prostě na práci ve Photoshopu přepnout rozlišení z 3 200 x 1 800 na 1 600 x 900, prostě na polovinu. Tím placeným je tedy nákup nové verze daného produktu (doporučuji nejdřív zkusit trial verzi, že škálování v aplikaci opravdu funguje).
#6 ondrej39
Nevýhodou placeného softwaru je, že si uživatelé stále hýčkají zastaralé verze. Pochybuji, že půjde do nové verze, když si může předplatit Creative Cloud.
Zdravím Vás,
mám stejný problém, ale není to problém monitoru, ani staré verze. Kopil jsem si právě velký monitor 27" s rozlišením 3840x2160 při zvětšení písma se stalo pouzeto že se mi rolety zvětšíli přes celou obrazovku a je to jak pro slepce, ale veškeré nástroje a funkce jsou zase tak, že bych si mohl nasadit lupu na boky monitoru. Stejně jako na náhledu od bibi. Hledám snad všude, kde se dá, ale nemůžu najít nikde nic, jak tento problém vyřešit... Jo a mám CS6...
#14 Iva
Velké díky za radu!
Tak toto se mi dnes stalo se starým dobrým Photoshopem CS5.1 nainstalovaným na win11. Dva měsíce šlo vše v pohodě, najednou bylo po startu změněné rozlišení obrazovky. Na kartě Systém/Obrazovka - Měřítko jsem nastavil 200 %, vše se zdálo být OK (ikony, okna u programů i prohlížeč se zvětšil do použitelné velikosti), jen Photoshop nereagoval.
#1 Tereza
Mě pomohlo najít umístění spouštěcí Adobe Photoshop CC (64 Bit) -> Vlastnosti -> Záložka Kompatibilita-> změnit nastavení pro vysoké DPI -> Zaškrtnout obě políčka a roletce vybrat řádek systém a dát ok. Je to trochu mázlé, ale aspoň to nejsou úplně blechy.
Přidej příspěvek
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pismo — založil Marty_SVK
Bílé písmo — založil dinkin
Zvetsit pismo - jak na to — založil Adam
GIMP - PÍSMO # OBRAZEK — založil Saalieri
Moderátoři diskuze