Dobrý den,
dostávám DLL Not Found Exception, avšak bez jakýchkoliv informací. V manuálu Sharp Curses stojí, že pro Windows je tam knihovna CursesWrapper.dll a pro UNIX si mám někde sehnat (není přiloženo) libCursesWrapper.so. Tak jsem to našel a obojí dal ke spouštěnému executable. Nic z toho se nedá přidat do referencí, neb to není .NET assembly. Co více mohu udělat? Kde tu knihovnu tedy hledá - kam ji dát? Děkuji. (O tom kde ji hledá, právě absolutně neinformuje.)
Fórum › .NET
Nesmyslně postavené Sharp Curses mi nefunguje
když to není .net libka, tak se používá pinvoke, resp. budeš importovat určitý metody a budeš doufat, že ty metody v libce jsou externí (importovatelný)
[DllImport("knihovna.dll")]
public static extern void NazevMetody(...);
#4 ingiraxo
Kdo psal, že ji nepředávám? Jak by mi to asi mohlo jinak dávat ten error? (To by hlásilo problém s referencí!)
Window mainWindow = new Window(20, 20, 20, 20);
Funguje - referenci má i s usingem. Jen potřebuje wrapper, kterýžto tahá konkrétní Curses knihovnu - Windows má jinou než UNIX...
#4 ingiraxo
Co více?
#6 Matěj Andrle
dllimport neimportuje celou knihovnu, ale pouze tu metodu, kterou potom můžeš používat.. tuhle vyjímku ti vyhodí přímo vytvoření okna, který je hádám v tý CursedSharp libce
nevim proč to vyhazuje tu chybu.. máš ten wrapper ve stejnym adresáři kde je binárka? vypadá, že ten cursedsharp.dll používá ten wrapper, takže ty importydll nejsou pravděpodobně nutný
#7 ingiraxo
Já vím, že je to hovadina - ty jsi mi to cpal! Jsi slepý? Co po mě chceš? Ještě větší obrázek? Copak tam v té jedné složce nevidíš obě knihovny? Nestačí ti, že jsem je obě označil? Já už nevím, co více mám udělat... Mám tam rovněž libCursesWrapper.so: "This wrapper library is called CursesWrapper.dll in Windows or libCursesWrapper.so in Unix.". Pardon, leč zatím jsi mi akorát zopakoval vše, co již dávno vím. Já se programováním v .NET živím - vskutku vím co dělám.
#9 Matěj Andrle
pokud sis pročetl všechny jejich tutoriály co mají na webu (páč jinde asi žádný nenajdeš) a nic nepomohlo, tak bych zkusil starší verzi, ono i teď je to koukám alpha verze a jestě 6let stará
případně zkus jiný knihovny (bude jich víc).. např libtcod. - http://roguecentral.org/doryen/
PS: příště zkus zmírnit emoce když žádáš o pomoc.. to že se někdo živí .NET ještě neznamená, že tomu plně rozumí.. ;-)
#10 ingiraxo
Přišel jsem si zde pro radu a ty jsi mi zopakoval vše, co již jsem věděl i zkoušel... Potřebuji zkrátka nějakou nadstavbu konzole - aby šlo multiplatformě vytvářet okna, dialogy, ... Nezmínil jsi jakoukoliv radu, kteroužto by profesionál (programátor z povolání) neznal - tak proto jsem to vytáhl.
#11 Matěj Andrle
teď jsem to chválně zkusil a ten wrapper mi to normálně načte, ale pro změnu to skončí na "AccessViolationException" nebo "BadImageFormatException", takže chyba je je přímo v tý libce nebo to potřebuje ještě něco dalšího...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Lze skutečně hrát hry postavené na extrémní logice? — založil Matěj Andrle
Nesmyslné zvětšování obrázku — založil Matěj Andrle
Nesmyslné syntaktické chyby — založil Martin
Príklad v C sharp — založil paranoid
Hledám programátora - C Sharp — založil georgik