Dobrý den,
pracuji v již napsané aplikaci, jejíž návrh neumožňuje asynchronní ProgressBar. Tak mne napadlo, že stav zpracování mohu zaznamenat do konzole (Process cmd.exe) - asi bych tam přesměroval i dotazy týkající se právě zadaného příkazu. (typicky a/n). Co může být jednoduššího než stdin a stdout? I hle - nefunguje mi to a nikdo neporadil. Pokud to nedám do kupy, jak jinak bych mohl komunikovat se vzniklým procesem? (Napadá mne vytvoření podružného souboru, ovšem v práci by z toho nebyli nadšeni.) Potřebuji jen zaznamenávat rekurzi k zpracovávání souborů. (soubor ddd <stav>/hláška ddd <a/n>) Děkuji.
Fórum › .NET
Jak jednoduše vytvořit konzolový "ProgressBar"?
#1 Matěj Andrle
Jak to myslis, ze nemuzes pouzit asynchronní ProgressBar? Nemuzes vytvaret nove thready? Nemuzes menit moc velke kousky kodu? Nejedna se o grafickou aplikaci?
Bud zaznamenavej progress do souboru, nebo pokud potrebujes realtime zobrazeni a nemuzes pouzit nove thready, podivej se na navrhovy vzor Active Object. Az jako posledni moznost bych bral v uvahu komunikaci mezi procesy. Jedna z moznosti je urcite spustit z aplikace prikazovy radek a na tomto procesu volat metodu PostMessage.
#2 m4r10
Poněvadž v práci nevrství aplikaci - vše běží v GUI... Prozatím jsem se spokojil s metodou DoEvents přes
Dispatcher -> ovšem tím vše závisí na kontinuitě GUI... Jak již jsem psal - za podružný soubor by v práci nebyli rádi. Avšak především jsem již přišel na to, že nemohu přesměrovat čistě vstup - to byl ten problém. Musím přesměrovat všechny proudy a tudíž nemohu do CMD vypisovat - vše je v stdout, jenže bez výpisu v konzoli... Více to asi řešit nebudu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak jednoduše porovnávat datumy — založil xspider
Jak vytvorit .dll — založil jelleeeen
Jak vytvořit prstenec? — založil Vladimír
Jak vytvořit databazi — založil da11niel
Jak vytvořit v PHP? — založil Daniel Herrmann