Bez kódu, ale funkční? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Bez kódu, ale funkční? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comBez kódu, ale funkční? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jorya
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
24. 8. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,

Jsem amatér a programuji jen tak pro zábavu. Při editaci programu jsem měl modrou smrt a vznikla prakticky tato situace - kód zmizel:

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/350f30a6-8fcf-4a6d-a651-f73921faf1b8/system-error-h80041feb

Soubor s kódem, nelze ve VB načíst:

(chyba: Error    1    Unable to open module file 'C:\Users\.............\Bohuslavice nad Metují\Bohuslavice nad Metují.vb': System Error &H80041feb&).

Když ho otevřu v poznámkovém bloku, tak v něm jsou jen prázdné znaky (kupa mezer). Ale pokud v VB program spustím chová se tak, jako by měl - z toho usuzuji, že kód nebyl úplně ztracen. Proto by mě zajímalo, jak kód získat zpět, jestli je uložen ještě někde? Nebo lze udělat nějaký návrat před výskyt chyby?

Předem děkuji za vyjádření.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
Reklama
Reklama
Matěj Andrle+1
Grafoman
24. 8. 2015   #2
-
0
-

#1 Jorya
Pokud kód v editoru vidíš, pak daný soubor ulož přes "Save As" -> to za každou cenu přemaže původní soubor. Jinak je to ztraceno. (Uložit jako)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.154.–
Jorya
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
24. 8. 2015   #3
-
0
-

#2 Matěj Andrle
Kód v editoru nevidím, soubor pomocí editoru ani nelze otevřít. Přesto se program chová, tak jak má.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
24. 8. 2015   #4
-
-1
-
Mimo téma
Kit -

#3 Jorya
Jo, když nevíte ani, copak je to kompilace, virtuální stroj, CIL, ... Kód naleznete jedině po dekompilaci. Ovšem to vše se musíte naučit sám - zdrojů jest dost. (Google odpoví na vše kýžené.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.181.–
Jorya
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
24. 8. 2015   #5
-
0
-

#4 Matěj Andrle
Kompilované mám starší verze. Program zvládám spustit i ve VB. O dekompilaci už jsem uvažoval, ale hledal jsem i jiné možnosti. Mám tedy asi poslední dotaz k tomuto tématu - zvládne Microsoft Visual Basic 2010 Expres dekompilovat nebo na to mám shánět jiný program? (když tak prosím doporučit jaký)

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.26.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
24. 8. 2015   #6
-
0
-

#5 Jorya
Jazyk nic nekompiluje, ani nedekompiluje. Vždy musíte mít kompilátor a dekompilátor. Kupříkladu ILSpy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.187.–
ondrej39+1
Věrný člen
24. 8. 2015   #7
-
0
-

#6 Matěj Andrle
Visual Studio je IDE, které v sobě kompilátor má, Matěji.

#5 Jorya
Pokud už máš jenom výsledný program, tak se k source kódu dostaneš jen velmi obtížně, bohužel. V současné době existují určité .NET dekompilátory, které jsou schopny přeložit zkompilovaný program relativně dobře do zdrojového kódu, v případě, že používáš standardní knihovny.

Tobě ten program ve VB jede jak? Že můžeš dát i build? Pokud ano, spíš bych se pokusil najít nějakou interní zálohu Visual Studia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
Jorya
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
17. 9. 2015   #8
-
0
-

Moc děkuji za rady. Už jsem kód vytahal z již vytvořené aplikace - dalo to práci, ale zachránil jsem ho. Všem doporučuji dělat si zálohy alespoň do poznámkového bloku :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
17. 9. 2015   #9
-
0
-

#8 Jorya
Opět kravina. IDE samo umí dělat zálohy - stačí si to dobře nastavit a zálohuje třeba každých 5 minut...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.174.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý