Ahoj,
poraďte prosím, co mám použít, když chci vybrat náhodný soubor v předem zvolené složce.
Představoval bych si to nějak takhle: Path.GetRandomFileName("C:/Users/abcdefg/nahrávky/")
To ovšem nejde...
Díky za odpovědi
Ahoj,
poraďte prosím, co mám použít, když chci vybrat náhodný soubor v předem zvolené složce.
Představoval bych si to nějak takhle: Path.GetRandomFileName("C:/Users/abcdefg/nahrávky/")
To ovšem nejde...
Díky za odpovědi
#1 Tomáš Lipovský
Path.GetRandomFileName nevybírá náhodný soubor, ale vyplivne ti (pseudo)náhodný název souboru, který můžeš použíti.
Pokud chceš vybrat náhodný soubor z existujících, můžeš si načíst názvy souborů ze složky C:/Users/abcdefg/nahrávky/ například do Listu, a pak pomocí třídy Random zjistit náhodný index z daného seznamu, díky němuž získáš svým způsobem náhodný název souboru a ten použít.
#3 Matěj Andrle
Do kódu jsem přidal to, co jste psal;soubor = System.IO.Directory.GetFiles("C:/Users/abcdefg/nahrávky/")[System.Random.Next()];
Ale dostal jsem chybu:
CS0120 C# An object reference is required for the non-static field, method, or property 'Random.Next()'
Nevíte, co s tím?
Omlouvám se za banální dotazy, jsem ještě začátečník :(
#4 Tomáš Lipovský
Já poslal jmennou cestu - Random je třída nestatická - utvořte tedy zprvu instanci... Viz tutoriály na náhodné číslo... (Random numberGenerator = new Random(); numberGenerator.Next(početSouborů!)) Počet souborů se opět dá vyzvědět skrz statickou třídu Directory. (Z té nemusíte tvořit instance - viz tutoriály na statické objekty.)
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku