#4 Hajrus
no nebo muze sehnat arduino. Je k dispozici spousta knihoven, ktera to zacatecnikovi usnadni. Nicmene mu zustane mikrokontroler pomerne skryty a nekdy mu neco nebude fungovat (napriklad z duvodu, ze bude chtit PWM vystupy ze stejneho citace/casovace jako rizeni serva a ono se to pomlati - to se treba stalo znamymu, prijit na to jsem uz musel ja :D)
Na pocitaci staci vetsinou rozjet v programu pripojeni k seriovemu portu (naprosta vetsina arduin ma bud prevodnik, nebo je par, co ma primo usb a predstira seriovej port + par co nic nema)
Dale jsou treba STM32 Nucleo boardy, ma to i podporu pro mBed sluzbu (ma to online editor a kompilator v prohlizeci, pak to vygeneruje binarku, kterou jen ulozis na virtualni disk toho nuclea). Ale knihovny jsem jeste moc nestudoval, nicmene to ma vyrazne vetsi vypocetni silu nez 8bitovy AVR. A opet ti zustane skryta low level magie - coz pro zacatek neni naskodu. Obzvlaste u ARM procesoru.
Nicmene Nucleo jede na 3.3V, ale alespon to ma nektere vstupy 5V tolerantni (jako ze se nespali, kdyz pripojis na vstup 5V - ale je dobre si overit ktere to jsou :))
Moznosti je spousta a zaklad je zacit hejbat se servama, rozjet krokove motory, pak to zvladat soubezne :D