Nejde mi imporovat hex, děláme to podle: http://www.techdesign.be/downloads/tools/PICKit3%20instructions.pdf
Ve 2.2 se nevypíše "dspic33 device found",ale "no device detected".Nevíte co s tím.
Fórum › C / C++
Import HEX
samozřejmě přes pickit 3 programmer
Je nainstalovaný hardware? Je správně nastaveno prostředí?
A nepatří to do C++
hu
Manuál k tomu není? V něm by mělo být nějaké Getting Stared
hu
Je to asi USB zařízení. Podle typu a verze OS se po připojení HW buď přímo provede pokus o automatickou instalaci nebo se spustí průvodce instalací. Výsledek instalace je oznámen - po neúspěšné instalaci tě OS upozorní, že HW nebude pracovat správně. Zda je HW pracuje správně lze také nalézt i ve správci zařízení. Pokud není instalován správně, je třeba stáhnout ovladače - jsou na stránkách výrobce HW a instalovat ručně.
hu
No jestli ses dostal pres vsechny ty kroky 1.x, tak by to uz driver pickitu byt nemusel. Spis blbe zadratovany nebo to treba potrebuje napajeni a tak. Nebo zkusit zadat manualne a jestli to pujde nacist ci tak.
#7 crash969
a píše "zařízení pracuje správně" nebo nějakou chybu? Pokud pracuje správně, tak ovladače budou v pořádku. Pak jde o to, zda máš v aplikaci (asi k tomu je nějaká obslužná aplikace nebo se to přímo integruje do IDE) správný nastavení pro práci s tímto HW. Pokud správce zařízení píše chybu, asi bude nutná reinstalace. Ovladače jsou na stránkách výrobce HW, musíš vybrat podle tvého OS a verze HW.
hu
Neukazuje žádnou chybu a vypisuje se v pickit 3 programmer zařízení připojeno a nalezeno a dám file> import HEX a vypíše se "device error-hex file not loaded" ,a právě tomu chci zamezit. Prostě krok mně mi nevychází 2,3 . http://www.techdesign.be/downloads/tools/PICKit3%20instructions.pdf imporuji následující hex soubory PK3BLV011405.hex
PK3IMG020005.hex
PK3OSV020005.hex
#17 malconek1
Netusim, ja na PIC procesory pouzival akorat Asix Presto a to se mi pri nahodnem zkratu na napajeni neznicilo. Kazdopadne to umi programovat skoro cokoliv.
Na atmely uz posledni dobou hazu bootloadery. A treba STM32 nucleo boardy se hlasi jako usb disk, kam se jen nakopiruje binarka.
Kazdopadne - jestli se ten pickit3 prodava kolem 2tisic a nepotrebujes debug, tak beru radeji to Presto.
neznám teorii
To bys měl. Procesor je k programátoru připojen předepsaným způsobem. Jaké rozhraní a jak se zapojuje je v datasheetu. K tomu typ od typu i u stejného výrobce se můžou lišit povely pro programování, čtení ... Dále je dobré vědět, zda programátor daný typ MCU podporuje. To najdeš v manuálu programátoru.
Jednou jsem programoval AVR přes jeho USB bootloader z příkazové řádky, to byl porod. Programátor, který jsem měl, ho nepodporoval.
Typ procesoru musíš zvolit v aplikaci, která ovládá programátor. Opět odkazuji na manuál, kde je všechno popsaný. Pokud se to ovládá z příkazový řádky (no to snad ne), tak to bude některý z parametrů v příkazové řádce.
Jak radil KIIV zkusil bych z procesoru něco přečíst. Až se povede přečíst paměť programu, EEPROM, signatura ... máš ověřenou komunikaci programátor - MCU. Pak bych zkoušel do toho něco nacpat, třeba hex z nějaké Application Note od výrobce MCU.
hu
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
.hex v Codevisionu — založil Zajda
HEX editace obrázků — založil Fredy.00
Převod asembleru do hex — založil Nnet
Převod hex do dec — založil cdx