znáte někdo nějaký dobrý návod(nebo něco na ten způsob) na moderní ogl s sdl2? nejlépe neobjektově orientovaný... děkuji
Fórum › C / C++
SDL2 ogl 3.0+
moderní - neobjektově neodporuje si to?
hu
Návodů je spousta. Stačí jen chtít hledat. Když zadaš do googlu, určitě něco najdeš. Z osobní zkušenosti ale vím, že těch českých moc není. Nejlepší je studovat z oficiální dokumentace opengl. Přečíst si nějakou teorii a ono ti to pak samo zapadne do hlavy. Nic méně nevím, co máš proti OOP :) A pokud to nechceš jen z důvodu, že ti to je nejasné, tak bych se do programování 3D grafiky rozhodně nepouštěl :) Můžeš kopírovat kód ostatních lidí a můžeš se pak ukájet nad jejich dílem :) Ale ono to tak není :) většina tutoriálů uplatňuje své způsoby a ostatní se nimi řídí a nemají vůbec tušení, co to tam mají napsané.. Potom když chtějí něco jinak píšou na fóra, ať jim to někdo opraví :)
Dle mého názoru programování 3D grafiky není jednoduchá věc. Vyžaduje to vysokou dávku inteligence a vlastní tvořivosti, než tutoriálů. Rozhodně bych se do toho nepouštěl hned "hr". Ale nejlepší co můžeš udělat je studovat z oficiálních dokumentací.
Proti OOP nemám vůbec nic, jen lidé, co takové tutoriály píšou v tom dělají moc velký zmatek. Chci jen pochopit hezky krok po kroku oč jde a to mi při náhledu na procedurálně napsaný kod zabere polovinu času :)
Je mi jasné, že to nebude, jako se učit lyžovat... Na programování 3D grafiky se připravuji celkem dlouhou dobu a byl bych rád schopen aplikovat moje nápady v praxi. Stačí mi jen vytvořit okno v SDL a pak si hrát s ogl... a tohle je problém :(
Má rada je odstoupit od SDL :) Dělal jsem s ním a mnohem lepších výsledků dosáhneš použitím jiných frameworků. Doporučuji GLFW. Je tam vše co potřebuješ a pro začátky je dle mého názoru lepší použít toto. Dokumentace je k tomu přibalena velice srozumitelně i spříklady. Zkus se na to podívat.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
SDL2 — založil lukas.balaz
Nejde program v OGL — založil Adam
SDL, OGL a glRotatef — založil entity
Probme s Display Listami(OGL) — založil eraser17
OGL - data vrcholů nebo indexu ? — založil Marecek