ahoj, jak již z názvu napovídá mám stránku kde se mi zobrazí článek a chtěl bych ke každému článku přiřadit ten správný komentář... O co mi jde... má představa kliknu na článek, ten se mi zobrazí, poté kliknu na odkaz přidat komentář, ten mě přesměruje na psaní komentáře k dané zprávě(článku) takže se musí poslat při kliknutí na odkaz i id clanku, poté by se mělo v databázi vložit hodnoty jako id komentare,id_clanku, titulek, text. Poté když se stránka aktualizuje se komentář k danému článku zobrazí.. Takže bych potřeboval radu ohledně sql dotazu na zobrazení daného komentáře a jak poslat tu hodnotu id clanku do skriptu, kde vkládám komentáře. děkuji za jakoukoliv odpověď či radu
Fórum › PHP
Přidání ke článku komentáře
#1 lamič
Ahoj, nevím, jestli jsem dotaz pochopil, ale vzhledem k tomu co jsem vyčetl se asi ptáš, jak spárovat komentář s konkrétním článkem v rámci databáze. To se většinou dělá tak, že máš pro komentáře samostatnou tabulku, do které kromě dat samotného komentáře (jako jsou text, autor atp.) uložíš také unikátní identifikátor (ID apod.) konkrétního článku, ke kterému se komentář vztahuje.
Z databáze je (všechny komentáře vztahující se k jednomu článku) následně získáš asi takto:
SELECT * FROM komentare WHERE clanek = "id_clanku"
Doporučuji také použít datábázový engine podporující relace a následně vytvořit relaci many-to-one mezi tabulkou komentářů a tabulkou článků...
Doporucuji nepouzivat SELECT *, ale vyjmenovat vsechny sloupce.
A az budes vytvaret tabulku komentare, tak je dobre se zamyslet nad tim, zda to budes stromove radit nebo jen podle datumu.
A taky bys to mel zabezpecit treba pres uzivatelske heslo nebo aspon overovaci obrazkovy kod, jinak ti tam nekdo pomoci jednoducheho programku nasype treba milion komentaru behem hodiny. Kazdy s realnou adresou, jmenem i textem. Jen ten text nebude k clanku. A nebo pouzije kopii komentaru z jineho webu, takze budou to sice i real komentare, ale k jinemu clanku :)
#3 peter
I ten SELECT * může mít význam, pokud potřebuješ udělat reflexi databáze. Je fakt, že reflexe je dobrým sluhou, ale zlým pánem.
Turingův test se dělá mnoha způsoby, v poslední době však dost selhávají. Je nutné co nejméně obtěžovat uživatele. Nejjednodušší je asi skryté pole v kombinaci s náhledem odpovědi a časovým razítkem. Uživatele to téměř neobtěžuje, ale mnoho robotů to odrazí. Také to pomáhá proti double-postům.
Overovaci kody neselhavaji. Vetsina lidi vykopiruje kod, ktery nekde najdou a nepremysli o tom, ze je to treba 20 let za realnou bezpecnosti. To uz si tam klidne muzou napsat <input name=kod value=ok> :)
Je treba pouzit reseni, ktere nejmene obtezuje a je nejvice pristupne. Vselijake deformace pisma a skrtani se ukazali byt uz pred temi 20 leti uzivateli nevitany. Tak snad jako neco takoveho volit nebude, ne?
Skryty input vyplneny pres js a casove razitko muze byt dobra volba. Pripadne dalsi overovaci kod v session nebo dalsi skryte informace. Tez treba lze pres js vytahnout nejake informace o prohlizeci. Zatim jsem s tim problem nemel. Samozrejme, je to snadno nabouratelne.
Treba na Lol foru pouzivaji prihlaseni uzivatele a tomu se pridava overovaci kod obrazek, 4 cisla. Pokud mas jinou ip, tak je ten kod pro prihlaseni delsi text + 4 cisla nebo dva texty. Nevim proc, jako :)
Jo, hlavne je tam u toho delsiho textu pouzitych fura neprivetivych efektu, deformace do prostoru zvlnenim ala vlajka, rozmazavani, preskrtavani. No, 2/3 z tech delsich kodu neumim rozlustit.
Zajimavy, ale tez obtezujici, system ma forko http://forum.mozilla.cz . Tam anonym muze napsat komentar, ale musi odpovedet na otazku, treba prvni 2 pismena a posledni 2 pismena z nejakeho slova.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Přidání komentáře — založil xeonikx
Pridani knihovny — založil Mrkus
Přidání řádku — založil Komi
Přidání knihy do DB — založil Mortem
Přidaní tabulky — založil kadla