ahojte, potrebujem súrne pomoc s pythonom, učim sa ho cca mesiac tak nie som v nom moc zdatná, pravdupovediac som z neho úplne mimo...hladam niekoho kto by mal čas a bol by ochotný mi pomôcť.
Fórum › Python
Python-POMOC
tak, mam vytvorit program hrajuci piskvorky, pc proti mne, nie su to však normálne piškvorky ale padajúce. Hrá sa na dvojrozmernom hracom pláne. Hra je podobná klasickým piškvorkam s tým rozdielom, že ked som na tahu, neklikam na konkrétny štvorček kde chcem dať svoj symbol, ale dávam ho do stĺpca a symbol padne dole čo najviac sa dá. Vyhráva ten, kto poskládá 4 symboly v riadku, stlpci alebo diagonálne. Hotové mam pole a teraz sa pokúšam napisat dako tu hru ale neviem si stym rady.
Zdravím.
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví jak udělat hru logik v Pythonu. Umím to v jazyce Java, ale to se trochu liší.
Pokud hru někdo nezná- jedná se o logickou hru, kde je cílem uhodnout 4místné číslo. Počítač napíše random ctyř místné číslo. Hráč pak napíše nějakou kombinaci a počítač mu řekne:
presne- to znamená počet cifer, které jsou správné a správně umístěné, dále pak mimo, která bude ukáže počet cifer, které se tam vyskytují ,ale na jiné pozici, než hráč zadal. Plus se tam budou odečítat pokusy.
prosím, prosím, pomozte
#13 gna
1.Nevím jak mám zadat, že chci náhodné 4ciferné číslo, protože
,,random.randint()“ nemůže pak definovat, tak abych s ním pak dále počítala (jakože např. Napíšu: x=random.randint(), ale program ho nějak jakoby přehlédne a už s ním nepočítá.
2.Nevím jak mám udělat, aby to číslo, co hráč zadal ,se porovnalo s tím náhodným a zároveň zjistilo, jestli je na správném místě/na jiném/nebo vůbec
ahojte, potřeboval bych pomoc ohledně Afinní šifry. Mám vytvořit program v Pythonu pro šifrování a dešifrování. Při vložení šifrovaného textu od uživatele potřebuji ošetřit, aby nešli psát speciální symbolu (. , : - _ !), jak to nejlépe udělat? další dotaz by byl, jak při výstupu udělat, aby mi to zašifrovaný text rozdělilo po 5 znacích? jedná se o to, že bude text, kde bude 5 znaků, pak 6 znak mezera a pak zase 5 znaků, toto se bude opakovat až dokonce. Předem děkuji za odpověď.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pomoc v kode python — založil Priwi
Prosím o pomoc s python - graf — založil Scooby Doo
Pytest + Python debugger, pomoc s kodem — založil shockwave
Hledám doučování (pomoc) pro Python - objektový přístup — založil Standa
Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita