Dobrý den
Ve svém zaměstnání potřebuji evidovat data týkající se vytížení pracovišť a v tuto chvíli je potřeba, aby mi jednotliví pracovníci neustále zapisovali data do připravených formulářů a na konci směny propočítávali různé vzorce a zakreslovali do grafů aktuální hodnoty. Rád bych se pokusil situaci řešit pomocí tabletu s přednastavenou webovou stránkou, kde budou jednotlivé tlačítka odesílat údaje do databáze.
A protože o PHP a MySQL vím v podstatě prd, představuji si to asi velmi jednoduše:
- Prakticky potřebuji evidovat čas práce na zakázce, čas přestavby stroje, čas poruchy a čas nevytížení stroje (Zatím nemám jasno, zda je to vše, ale pro příklad to nyní stačí). Tedy bych vytvořil webovou stránku, která bude mít čtyři tlačítka na začátek vypsaných procesů a čtyři tlačítka na ukončení (tedy pracovník začne přenastavovat stroj, tak stiskne tlačítko "START PŘESTAVBY" a po ukončení přestavby a začátku práce stroje by stiskl tlačítko "KONEC PŘESTAVBY" a hned "START PRÁCE"...). Stisk tlačítka by do databáze uložil aktuální čas. Tím bych měl vytvořeny záznamy a i když v tom nemám vůbec jasno, myslím si že tuto část ještě zvládnu. Webovou stránku s připojením k databázi a odesílání dat z pole jsem již na jinou akci vytvořil.
- Bohužel, potřebuji pak s těmito daty pracovat. To znamená další rozhraní, které mi umožní vybrat požadované časové období a z něj se mi graficky znázorní podíl jednotlivých operací (Vyberu například předcházející týden, a zobrazí se mi v grafu že se na zakázce pracovalo 70%, 15% času byl stroj nevytížený atd...Já si pak ten graf mohu zkopírovat a vložit do mých reportů).
Já to zde vypisuji a vzhledem k mým vlastnostem je jasné, že je to dlouhodobější projekt (jak jsem psal, rozjet MySQL a nějaké to základní odesílání dat by nebyl problém, samotný návrh databáze a jejich vazby už bude problém, ten zbytek už vůbec tedy netuším). Nepíšu to proto, že čekám že to někdo udělá (i když, kdyby někdo ji v minulosti podobný systém řešil a má, budu jen rád :o). Jde mi spíš o to, jestli mi někdo neřekne, na co se mám zaměřit, abych googlil a hledal nějaké info.
Dík