Krásný večer,
mám jeden, pro většinu lidí jednoduchý, dotaz. Kamarádka se na škole začala učit v hodinách informatiky programování v Javě. Já programuji už nějaký čas v PHP. Ona to ovšem nevěděla a psala mi to (že programuje v Javě) a že to moc nedává a jestli bych jí nepomohl. Tak já jako pravý gentleman jsem si řekl, že se naučím, jak to v té javě funguje a když mi dá konkrétní otázku, pomohu ji alespoň nasměrovat kde hledat nebo jakým stylem to udělat.
Našel jsem si jeden tutorial a shořel jsem již v třetí kapitole. Chápu, že na rozdíl od PHP se musí datové typy uvádět apod., ale nechápu jedinou věc... Zatímco v PHP jsou funkce normálně in_array(), strpos(), prostě jednoduše jedno slovo a parametry, v Javě to je system.out.println a podobně, jedoduše řečeno straště složité zatečkované funkce (zatečkované myšleno s několika tečkama).
Při další studii na jiných stránkách jsem se dozvěděl, že by to první měla být jakási třída a to odděleno od metody tečkou. Ani vlastně nevím, na co se tu vlastně ptám. Jednoduše řečeno: Dokáže mi někdo jednoduše vysvětlit princip programování a princip zápisu tříd, metod a ostatních věcí, v Javě?
Pokud jste pochopili to, co tím chci říct, bude hračka mi odpovědět. Předem děkuji!