Ahoj, rád bych se zeptal jestli nemáte někdo zkušenost s PIC18F97J94. Mám problém že po připojení programátoru ASIX Presto a následném programování to napíše že DEVICE ID je 0000 0000 0000... Pravděpodobně nekomunikuje. Je nutné tam mít nějaký regulátor z 5V na 3,3V ? Předem říkám že jsem zkusil proměřit všechny konektory a cesty na DPS. Případně bych byl rád kdyby se někdo o svou zkušenost podělil na facebooku: https://www.facebook.com/ales.jerie nebo na mailu Ales.Jerie@seznam.cz
Předem děkuji za jakoukoliv radu
Fórum › Assembler
Nelze programovat ASIX Presto
Pokud to nenapajis z presta, tak by to nemel byt problem, nastavi se urovne podle pinu Vcc. Pokud to ale chces napajet z presta, tak je tusim vystup 5V, tudiz i komunikace je na 5V - maji na webu prevodnik urovni pro tenhle pripad.
Jeste zkus snizit rychlost komunikace, treba je jen moc rychla, ikdyz tezko rici. PIC mozna casuje pomoci hodin z presta, tim by to ani moc nevadilo.
Vic by mohlo vadit pripojeni neceho na komunikacnich linkach, nebo neco na resetu?
#2 KIIV
Díky :) Nenapájím to z presta, ale asi si objednám ten převodník, nevím jestli presto nedává 5V i do hodin a dat a taky jestli to PIC vydrží. Ještě mrknu na ten MCLR je tam doporučený nějaký jumper pro programování, ale toho sem si všimnul až potom co jsem měl udělanej plošňák. Pak je tu ještě možnost že jsem ho zničil při pájení, ale to se mi moc nezdá... Upozorňuji že v asix up nelze zvolit LVP (programování nízkým napětím) je tam pouze HVP.
A co třeba zkusit jinej programátor? :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
AT89c2051 a PRESTO — založil mvlach
Nelze použít — založil Jan Mašek
Nelze spustit exe — založil Ashwood
Nelze přečíst COOKIE — založil Figa