Dobrý den,
dva počítače (Windows a Arch Linux) zapojené do jedné sítě (ethernet) a jednoho monitoru (BENQ - získat signál neaktivního vstupu se mi také nedaří) bych rád ovládal současně, ideálně jednou klávesnicí a jednou myší. Raději bych ovládal Linux z Windows, ovšem ať už jakkoliv - chtěl bych oba ovládat - jeden z druhého. Mohu použít TeamViewer, ovšem nedá se využít, že v podstatě oba visí na stejném kabelu? Děkuji.
Fórum › Offtopic
2 PC na jednom místě - jak použít oba zároveň?
2 pc pripojene do switche, kazdy ma svuj kabel do switche. Tam by teamviewer mohl fungovat. Ale nevim, jakou ma podporu pod linuxem.
2 pc propojene sitovym kabelem. Tak z toho nic nedostanes. V kabelu mas 2 dratky read-write a kdyz pouzijes normalni kabel, tak spojis read-read, write-write (to znamena, ze se budou oba pc snazit cist z dratku read, ale zadny do nej nebude posilat data). A ty bys potreboval krizeny kabel, aby jsi spojil read-write, write-read. ten poznas tak, ze kdyz si das obe koncovky k sobe, tak dratky maji barvicky. u normalniho jsou barvicky ve stejnem poradi. u krizeneho jsou prave prehozene barvicky dratu read-write.
Ja nevim, ale switch stoji 500 korun, 4 portovy. S krizenym kabelem bych se netrapil. S Tv nemam zkusenosti, mozna ma vlastni switch. A neslo by to treba propojit pres usb kabel? S tim by to mohlo fungovat, podobne jako tablet do pc a pod.
Vyřešeno přes TightVNC. Jen se mi nedaří nastavit to tak, abych se mohl z Windows do Linuxu i přihlásit. (Nedaří se mi povolit službu v systemctl -> i s tím, že jsem přetáhl i graphical.target.) Netušíte, jak spustit x11vnc po lightdm? (Ať nemusím přepínat zobrazení na monitoru.)
A ke klientovi ve Windows -> snaží se stále pronikat do Windows. Tím mi často uteče vstup do Windows a složitě jej vracím do klienta. Navíc mi to ani nebere NumLock -> čímž jej normálně v Linuxu ovládat nemohu. Nedá se tedy klient pevně nastavit "always on top" a více mu přesměrovat vstup? (Stačí mi ponechat, že myš při levé hraně přejde na druhou obrazovku - kde mám již Windows...)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Megastroj.cz – Vše na jednom místě: půjčovna, bazar a inzerce zdarma — založil megauser
Jak použít disabled — založil farth
Jak opakovat věci v jednom sloupci stringgridu — založil Jabbo_hutt
Jak pouzit .htaccess a mod_rewrite — založil David
Moderátoři diskuze