Ve studiu 2010 jak zaokrouhlit na dvě desetinná místa? Typ float.
Oprava: Na jedno desetinné místo. 1.53 na 1.5
Tak moznosti jak si to udelat sam je nekolik. Napriklad vynasobis 10, zaokrouhlis normalne, vydelis 10.
Nebo vynasobis 10, prictes 0.5, odseknes desetiny, vydelis 10.0 ...
Čísla se ukládají s určitou přesností. A tak se může stát, že 4.5 se uloží jako 4.4999... Pokud jde o zaokrouhlení při výpisu do řetězce, google toho najde hromadu.
hu
myslim ze hleds pouze "setprecision" zejo? :-)
Zasláno z mobilního telefonu.
hleds/hledas mobil no.....
Zasláno z mobilního telefonu.
Stejně to muselo být špatně. Tak znovu.
float d = cStep + (float) (255 % I.rows) /100 ;
d = static_cast<float>( ((int)(d * 10 + .5) / 10.0) );
float m = static_cast<float>( ((int)(d * 1 + .5) / 1.0) );
m = m - d; // mod
int n = static_cast<int>(m);
doplním hodnoty:
- I.rows je 101;
- d je 2.5
- m je 3
- m-d je 0.5
- 1/m je 2
- n je int=2
nakonec potřebuju m = 1/m
Mám to do cyklu. Potřebuju zjistit kdy mám provést opravu barvy, navýšení hodnoty +1. 1/m mi dá hodnotu kolikátý cyklus tu opravu potřebuju udělat.
#17 oxidián
Běžně se k tomu účelu používá int nebo long s posunutou desetinnou čárkou. Počítá se vlastně v haléřích.
V případě použití databáze je výhodné využít typ decimal.
No ono to je vlastně jen na souřadnice kruhu, proto není třeba float. Navíc bych to rád zakompiloval přímo do programu pokud by to šlo, aby vyjelo pole souřadnic když zadám pole[angle]. Nevím ale jestli to jde něco takového:
static const int radius4[] =
{ {0,1},{0,2},{0,3} ... };
Nebo zadám circle[radius] a vyjedou mi souřadnice kruhu. Bez počítání abych ty hodnoty měl rovnou k dispozici. Má to fungovat tak, že místo abych počítal s goniometrickýma funkcema nebo mocninama tak si tímhle ušetřím výpočetní čas. Nejdříve chci vygenerovat ty souřadnice, pak to uložit do souboru a pak to vložit do zdrojáku. Tedy jestli by to takto šlo. No a kdyby to nešlo takto, tak to tam vložím hexadecimálně
static const float SinTable[] =
0x00020010, 0x00010020, .....
};
a z té vrácené hodnoty bych vytáhl dvě čísla.
Třetí možnost je vložit to do obrázku.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku