Uvedom si jednu vec. Pokud pouzijes fb ucet a pridas k nemu dalsi informace, tak sbiras a propojujes informace. Z meho pohledu je tohle jednani zavazny prestupek vuci me osobe, osobnim informacem. Na techto informacich zavisi casto bezpecnost a zivot osoby. Pokud ohrozis muj zivot, chapu to stejne, jako bys mi bodal nuz do krku a jsem ochotny svuj zivot branit tim, ze dam nuz tobe na krk.
Proste se chovas jako pirat. Beres si, co se ti zlibi bez svoleni.
A i se svolenim je to proste strasne riziko. 99% si to neuvedomuje. Pospojovat informace a muze tomu cloveku vykrast bankovni konto, prevzit ucet na fb a pod.
Doufam, ze fb neposkytuje nazev uctu ani heslo zadne dalsi osobe, jenom pro ten script a neda se to z toho vycucat. Zpetne by mohl vracet jen a pouze id uzivatele, to cislo 12345678.
Mno, a jak by se to dalo slohnout? kupodivu spoustu sw i nastroje prohlizece, umoznuji udelat screenshot obrazovky. Pak se da analyzovat, vyhledavat text. Pripadne php umoznuje file_get_content, ulozit si www stranku. Z ni pak vycucat xml tag je snadne, cili, jmeno uzivatele.
Martin
"Email je podľa mňa jasný identifikátor, respektíve číslo profilu, :) Napr máš facebook.com/meno.priezvisko, ale niektorí majú profil ako facebook.com/12841991916 (a takéto číslo má každý profil) Jasne ho identifikuje (teda aj facebook.com/meno.priezvisko má ukrytý ten zoznam čísel)"
Ja ti nechci kazit radost, ale spousta lidi do 30 let ma nekolik emailu. Casem nektere nepouziva. Bylo by tedy dobre, aby sel email ve tvem programu zmenit. Spousta lidi ma pro mail pouzitou prezdivku. Lidi, co maji jmeno.prijmeni je malo. Ano, je dobre, kdyz firemni mail je jmeno.prijmeni@... nebo prijmeni@... Ale u soukromeho mailu je lepsi nemit zadnou spojitost s realnym jmenem. (coz sice zavani piratskym jednanim, ale chranis sam sebe, protoze servery to za tebe nedelaji)