Dobrý den, nedávno jsem si udělal v SFML program na "připojení v sítí, a následné odesílaní informací", ale když jsem se k tomu vrátil , zjístil jsem ,že v lokální sítí to funguje bez problému, ale když jsem to chtěl přes internetovou síť tak by to nešlo. Co jsem četl tak bych musel přesměrovávat porty z routeru a nějak jsem se do toho zamotal. A tak prosím zda by mi to někdo dokázal krátce a stručně vysvětlit, budu za to moc vděčný.
Fórum › C / C++
Připojení přes internetovou síť
Patří to do jiné konference, s C/C++ to nemá nic společného.
Např. na adrese 10.10.0.3 "domácí" sítě mi poběží MySQL server, který má port 3306. Pro přístup z internetu mimo "domací" síť potřebuji mít přidělenou veřejnou IP. Pro tuto veřejnou IP na routeru nastavím, že požadavky, které příjdou na port 3306 se budou posílat na 10.10.0.3 "domací" sítě. Toto nastavení najdeš v menu routeru tuším jako VPN. Podobně mohu nastavit, že požadavky na port 1234 budou chodit na jiný počítač "domácí" sítě, např 10.10.0.124. Lze nastavit nejen jednotlivé porty, ale i rozsah od do. V manuálu routeru pravděpodobně bude vysvětleno jak na to.
Kromě toho je důležité nastavení Firewallu na počítači, který má tento povel příjmout, musí pro daný port (v našem příkladu 3306 a 1234) propustit požadavky z počítačů i mimo "domácí" síť.
Do třetice může IP "filtrovat" samotná aplikace. I zde musí být povolen přístup z vnější sítě.
hu
hu
#2 hlucheucho
Asi hloupá otázka, ale musím se zeptat, co když nechci přenastavovat router a chci aby to program automaticky zjístil sám?
Bez změny nastavení routeru požadavky "z venku" nedorazí k počítači v "domácí" síti. Jediná šance je naprogramovat svůj program tak aby uživateli nabídl průvodce pomocí kterého snadno změní nastavení routeru. V podstatě by stačily jméno, heslo a pak souhlas se změnou nastavení routeru, program sám ví, jaký port používá a může zjistit na jaké IP v "domácí" síti má počítač, na kterém běží. Lepší se mi jeví do manuálu tvého programu uvést port, který se používá a nastavení routeru nechat na uživateli. Ne vždy má uživatel přístup k nastavení routeru a musí požádat administrátora.
hu
#5 BezMozek
pokud router podporuje uPnP (NAT Traversal), mozna nekde sezenes nejakou libku, se kterou to das dohromady.
Nicmene je nutnost mit verejnou IP. Bez toho se na tvuj router z venci nic nedostane. A tim se to nemuze dostat ani dovnitr.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Hashtable pres sit — založil insider
Sdílení internetu přes ad-hoc síť a zajímavý problém... — založil yaqwsx
Připojení databáze přes jsp — založil dawe
Obvod pro diodu; připojení přes USB — založil N.
Jednoduché připojení přes proxy: Kód Python > Java — založil Mirek
Moderátoři diskuze