úplný amatér psoím pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

úplný amatér psoím pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.comúplný amatér psoím pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Mico Cook
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 2. 2017   #1
-
0
-

Ahoj,
musím se naučit programovat v C++, bohužel neumím nic, kdysi jsme se setkal s pascalem atp, takže cca chápu, podmínky a blbalbaba, ale teď jsme si stáhl codelite. 
Založil jsem nový workspace, nový projekt pak jsem dal COMPILE, 0 warnings, 0 chyb, tak jsem dal spustit, vyskočí mi černé okno s nápisem "PRESS ANY KEY TO CONTINUE" ať udělám jakýkoliv zdroják bez jakékoliv chyby, vždy mi to udělá toto a já nechápu proč?????

I ten co se mi tam udělá automaticky to uděla, přesněji tento:
 

#include <stdio.h>

int main(int argc, char **argv)
{
    printf("hello world\n");
    return 0;
}

MUZE MI TO PROSIM NEKDO VYSVETLIT?????????????

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.99.–
Mico Cook
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 2. 2017   #2
-
0
-

#1 Mico Cook

Tak jsem zjistil, že musím ještě v setingu přidat kompilátor. Tak bych se chtěl zeptat, vůbec třeba nevím, proč na začátek musím psát #include <stdio.h> atp. Může mi někdo doporučit nějakou litaraturu pro dementa jako jsem já? Kde je všechno popsáno od základů? Něco už jsme na netu našel i zde na fóru, ale nevím, kterou vybrat, díky moc za rady a zdar

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.99.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 2. 2017   #3
-
0
-

#2 Mico Cook
v C++ zrovna stdio.h pouzivat nemusis a idealne bys ani nemel - je to totiz knihovna pro vstup a vystup v terminalu pro C. (stdio - STanDard IO)

V C++ se pro vstup a vystup z terminalu pouziva knihovna iostream.

A jako takovy trosku starsi tutorial muzes pouzit i to, co je tu na programujte: http://programujte.com/clanky/39-serial-c/ (Ale domaci ukoly uz se tu urcite peknych par let neopravuji ani nedaji odevzdat ci co u toho byvavalo)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mico Cook
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 2. 2017   #4
-
0
-

#3 KIIV
diky, teprve ted jsme zjistil, ze nas uci C, ktere je predpokladam uplne k nicemu?? K Cemu je C? Vychazi z toho pote aspon C++? Doopravdy nechápu logiku školství a zdá se mi to velice useles a jsem demotivován učit se C, když je k ničemu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.99.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 2. 2017   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 Mico Cook
C samozrejme k necemu je, C zdrojaky jdou i casto zkompilovat C++ kompilatorem (jen jsou v C++ vetsi restrikce, takze to hlasi vyrazne vic varovani ci chyb, nez kdyz se to zkompiluje jako C).

C je proste pomerne nizkourovnovy jazyk, hodne citlivy na chyby programatora, vesmes nic nekontroluje a tak.

Take nema zadne standardni kontejnery (u C++ je to STL - standard template library, ktera dokaze strasne ulehcit praci, pokud potrebujes napriklad pole o libovolne velikosti, libovolne dlouhe retezce, seznamy, asociativni pole). V C takove veci nejsou, protoze je clovek musi furt bastlit dokola znovu a znovu, nebo mit knihovku s pouzitim netypovych pointeru - a je to strasna *****. Ostatne na problematiku C retezcu velice brzo narazis. Nesmis je porovnavat jako   str1 == str2, ale musis pouzit  strcmp(str1, str2) a vlastne cokoliv musi jit pres funkce z knihovny <string.h>. Taktez musis hlidat, jestli mas dostatek mista pro kopirovani nebo pripojovani retezce do retezce a v neposledni rade tam musis mit i misto na ukoncovaci znak '\0', podle ktereho se pozna konec retezce. Jak tam neni, budes prekvapen, kolik smeti to dokaze vypsat, nez to na nejakou nulu v pameti narazi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Úplný začátek v C++ — založil HonzaB99

Uplny začiatok v C — založil tope

Úplný začátek v Javě — založil Danecek25

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý