Dobre, ukol je nasl.: Vypsat jmena vsech aerolinek-AIRLINE a zaroven k nim vypsat kolik kazda aerolinka vlastní letadel.
Dekuji moc za pomoc
Tabulky jsem dal zde:
http://shockwave3.rajce.idnes.cz/SQL/#I ... 095633.jpg
Muj kod nefunkcni zde:
SELECT name, count(airline_code) FROM airline, airplane WHERE airline.airline_code = airplane.airline_code
group by airline_code;
Fórum › MS SQL
Pomoc s sql dotazem
Hele, jestli je to pracovni nebo domaci ukol, tak u nas se za praci treba plati.
SELECT
name,
count(airline_code)
FROM
airline,
airplane
WHERE
airline.airline_code = airplane.airline_code
group by
airline_code;
Myslim si, ze ti to nejde, protoze sql nemuze urcit, ze ktere tabulky je ktery sloupec. Napriklad v selectu neni jasne, ktery ze sloupcu je pouzit pro count(airline_code). Totez plati pro group by. Tam mas sloupce z obou tabulek, totiz a kdyz jsou stejne, tak bud je treba pridat nazev tabulky nebo zvolit pro sloupec nejaky alias.
Ostatne, pise ti to nejaky sql error, ne? Pise to obvykle kod chyby, text chyby a uryvek sql dotazu, kde zhruba k chybe doslo.
Po upravě mi to bohužel nehází jmena všech aerolinek, ale jen dvě z nich a nevím proč. Děkuji
KOD:
SELECT airline.name, count(airplane.airline_code) FROM airline, airplane WHERE airline.airline_code = airplane.airline_code group by airplane.airline_code
Grupovaci dotazy casto moc nedelam, tak se mi to nechce studovat. Ale bylo by fajn, kdybys pouzival formatovani pro forko. Muj oblibeny nastroj
http://www.dpriver.com/…mat.htm
SELECT airline.NAME,
Count(airplane.airline_code)
FROM airline,
airplane
WHERE airline.airline_code = airplane.airline_code
GROUP BY airplane.airline_code
Tipnul bych si, ze za to muzou treba radky s null (?) nebo bych to mozna vubec negrupoval a pouzil left join.
Mimochodem, pro count porad nemas alias.
Pripadne mozna jeste jeden tip, nezda se mi tam posledni radek GROUP BY airplane.airline_code, jestli by tam nemelo byt spis airline.airline_code
ahoj s tym by si vedel pomoct? mne to nejde :(
Najdi najdrahsi liek (cena) od jednotlivych vyrobcov..
Pokud mas svuj dotaz, zaloz si vlastni tema do sekce databaze.
Skolni priklady bys mel resit sam.
Najdi najdrahsi liek (cena) od jednotlivych vyrobcov..
SELECT (najdi), ORDER BY lieky.cena DESC (serad od nejvetsi ceny), LIMIT 1 (pocet=1)
SELECT * FROM lieky ORDER BY lieky.cena LIMIT 1
Jen odhad: seskupit podle výrobce a použít agragční funkci MAX. Mám pocit, že jsem to někde viděl hotový.
hu
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém s SQL dotazem — založil mORb
Microsoft Access - pomoc s dotazem/funkcí — založil badreputation
Prosim o pomoc (c++ a sql) — založil Feo
Pomoc s překladem sql dotazu, korelovaný dotaz — založil Shockwave