#6 peter
zařízení je do USB. Uvnitř asi obsahuje nějaký FTDI, asi i nějaký mikrokontrolér. Zařízení jsem nevyrobil, je v záruce a nemohu do něj zasahovat. Odinstalování všeho jsem dělal. Dotaz nesměřoval jak přeinstalovat ovladače, dotaz byl jak situaci vyřešit definitivně.
Kdyby HW byl RS232 a byl použit externí převodník USB/COM, neznám nic snažšího, než takový převodník vyměnit a tím, že jiný funguje bezchybně, prokázat oprávněnost reklamace. I v případě neúspěchu při reklamaci by ztráta nebyla velká (pár stovek), dala by se akceptovat. Konec pohádky, na kdyby se v životě nehraje.
Reklamace HW by byla pravděpodobně neúspěšná. Nemám jak prokázat, že je chyba v něm.
Malina s linuxem mne přivádí opět k tomu, jak to k tomu PC připojím. Mnohem menší šílenost by byla místo USB jednotky použít síťovou. Nikdo mi to nezaplatí - jsem živnostník a ne charita.
USB fungovalo spolehlivě dlouhou dobu (více než rok), první "prasení" ovladačů jsem zaznamenal až po vánocích, časově se to shoduje s výroční aktualizací. Pokud by se chyba neopakovala v tak krátkém časovém úseku (necelý měsíc), zákazník by se nezabýval tím, že má platit nějaký servis.
hu