Čau lidi,
potřebuju poradit.
Asi před 2 týdny jsem dostal od bratrance nějaké nové součástky do PC.Mezi nimi byl i harddisk,na který už mu kvůli nové grafické kartě nezbyl kabel a tak mi řekl,ať si koupím rozdvojku a zapojím ho.
Rozdvojku sem koupil,i sem jí zapolij,bez problémů,ale ten hardisk se ve Windowsech nezobrazí.Pouze když tám Ovládací Panely>Systém>Hardware>Správce zařízení>Diskové jednotky,tak ta,m vidět je.
Poraďte pls cvo s tím.
Fórum › Hardware
HDD
Pokud máš více disků, musí být jeden nastaven jako master (hlavní) a druhý jako slave (vedlejší), na disku je "přepínač" - několik kontaktů a 2 z nich jsou spojené takovou spojkou (myslím, že se tomu říká switch), správné zapojení switche (či co to je) by mělo být nakresleno na nálepce nalepené na disku
Zobrazuje se ti při startu PC ten disk mezi připojenýma jednotkama?
Vypadá to (velmi zhruba) nějak takto (samozřejmě disky jsou na každém pc trochu jiné, takže se mohou jmenují jinak)
Primary Master WD.... (to je typ disku)
Primary Slave S...
Secondary Master Sony48x
Secondary Slave No Disc
Pokud není v tomto seznamu, musíš ho manuálně přidat v BIOSu (za předpokladu že funguje a je správně zapojen)
Decide píše:#
# V tom seznamu není...Jak ho mám manuálně přidat v BIOSu?
Pokud je ve správci zařízení tak na něm neni žádný oddíl ale v biosu musí být vidět... Oddíl uděláš normálně v ovládacích panelech/správa pc/sprava disků
retriwr píše:#
# Pokud máš více disků, musí být jeden nastaven jako master (hlavní) a druhý jako slave (vedlejší), na disku je "přepínač" - několik kontaktů a 2 z nich jsou spojené takovou spojkou (myslím, že se tomu říká switch), správné zapojení switche (či co to je) by mělo být nakresleno na nálepce nalepené na disku [j/quote]
ja len ze to neni swich , ale pin :-)[
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zmena ID HDD — založil ada.acs
Problem s HDD — založil hd
2 HDD - problem — založil JMM
Nerozpozná HDD — založil germaniac