Mám Delphi5 Professional a potřeboval bych vytvořit databázi kam bych ukládal nějaké data a ty mohl mazat přidávat a upravovat za běhu programu. Omluvte mě za blbou otázku, ale já jsem se ještě z databázemi nesetkal. Děkuji za rady .... :-)
Fórum › Delphi
Databáze
byt tebou bych presel na turbo delphi a vyuzil XML k ukladani dat
problém je v tom, že delphi 5 je silně zaostalé... pokud necheš veklkou změnu , rak přejdi na delphi 7, to je podle některých to nejlepší... ja osobně jsem spíše pro to turbo...
pro komunikaci s databazi myslq jsou perfektni komponenty Zeos
A cez to BDE je to zlozite ????? Myslim len na nejake zakladne ukladanie info do suboru... mena, vek, atd...
To laco797: no tak na to ti staci obycajna struktura record...
Jednoducho urobis linearny zoznam, ktory potom zapises do suboru... a ked ho budes chciet editovat, nacitas do pamate, upravis a zasa na konci programu zapises...ak je to len tychto par poloziek..
BDE je znacne zaostala a chybova nadstavba pre pracu s databazami ktorej vyvoj uz davno skoncil a podla mna patri na smetisko.Daju sa pouzit len zahnile a zastarale databazove formaty ako Paradox,alebo dbf format.To nehovorim o problemoch pri prevadzke moznosti nevysvetlitelneho poskodenia databazy ak sa korektne neuzavre(dokonca aj ked sa uzavrie) a vaznymi problemami pri sietovych aplikaciach ktore su priam neriesitelne.Okresane a obmedzene moznosti pri agregacnych SQL dotazov ,chybne indexovanie riadkov pri vyberovych SQL(hodnota RecNo) atd. atd.Prirodzene sa mozes napojit na ine databazove platformy prostrednictvom BDE,ale nabalia sa nove problemy.BDE je proste shit urceny na smetisko ako som uz spominal a rozhodne by som sa touto cestou v ziadnom pripade neuberal,cakaju ta len s nou problemy.Mimochodom Pre pracu s databazamy doporucujem aspon Delphi 7,kde je skvelou volbou pouzitie databazy Interbase,mozna je je v D5 ale nie som si isty.Je mozne ju bezproblemov prepojit na opensource DB system Firebird,pracujuci aj v embeded verzii(cize bez potreby instalacia databazoveho servera).Vybrat si mozes este dbexpress,alebo ADO to je vsak trochu ina parketa.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Tabulky databáze, relační databáze a relace — založil mger789
Databáze ? — založil Láďa
C++ a databáze — založil miguel