[podtrzene]WELCOME[/podtrzene]
Pocitadlo navstev mi funguje na zakladnom principe - ukladaju sa mi IP navstevnikov a zaroven aj cas kedy prisli (aby som mohol filtrovat viac navstev za isty cas).
Pocet navstev potom vypisem takto:
[url]select count(id) from pocitadlo[/url]
Pre mensie weby to staci, ale ako sa pocitadla riesia pri niekolko tisic navstevnikoch za den ???
Nie je potom to countovanie prilis zdlhave ???
Fórum › PHP
Pocitadlo navstev
Pokud nepotřebuješ nějaké podrobné statistiky, ale stačí ti pouze počítadlo návštěv celkem od spuštění webu (prostě celkový počet návštěv od založení stránek), udělal bych to takhle:
V databázi bych měl tabulku, ve které by byly uloženy IP adresy online uživatelů (dejme tomu že online se považuje přístup během posledních 20-ti minut) a čas zobrazení poslední stránky (samozřejmě unix časové razítko 'Time()') a pak textový soubor, ve kterém by bylo pouze číslo všech přístupů.
Pak bych měl skript, který bych vkládal do každé stránky (třeba pomocí 'include()').
Ten skript by zkontroloval, jestli se v tabulce online uživatelů nachází IP adresa tohoto uživatele.
1) pokud ano, zkontroloval by (pro jistotu) zda čas posledního načtení stránky není starší 20-ti minut
a) pokud ne, pouze by aktualizoval hodnotu Time() u této IP a zároveň by vymazal všechny ostatní IP, které mají Time() starší než 20 minut
b) pokud ano, otevřel by soubor, ve kterém je uložen počet přístupů, přičetl k němu 1 a znovu uložil, aktualizoval hodnotu Time() u této IP a zároveň vymazal všechny ostatní IP, které mají Time() starší než 20 minut
2) pokud ne, otevřel by soubor, ve kterém je uložen počet přístupů, přičetl k němu 1 a znovu uložil, uložil do tabulky tuto IP s aktuálním Time() a zároveň vymazal všechny ostatní IP, které mají Time() starší než 20 minut
No a počet přístupů bych načítal z toho souboru.
A Cookies ste zabudli... Ak sa najde (pocas casu aký si urcis), nezapocita sa nasteva.
Nebo tak, to mě vůbec nenapadlo, ale cookies si může kdokoliv v prohlížeči zakázat, takže to může takovému člověku počítat jako nový přístup načtení každé stránky, což asi není žádoucí.
To MareX: Ale ja som myslel, ze cookies so spolupracov IP. Najprv skontroluje cookies, ak nenajde ide na IP, ale ak najde tak nebude pokracovat v kontrole IP ale rovno sa nezapocita, cize ukoncenie procesu.
Aha, nepochopil jsem to a tahle možnost mě ani nenapadla. Určitě by to bylo lepší kvůli zatížení databázového serveru.
Zaujimavy sposob,
urcite ma inspiroval. Nehovorim ze to spravim presne tak ale moc si mi pomohol...
Tabulka s kazdym pristupom a naslednym countovanim , ako isto sami uznate, nie je moc efektivna.... Dikes....
To Karel Gil: lenze ked pouzijes hocijaky systém dochádza k zníženiu výkonu. najlepšie je naprogramovat si vlastný, hoc nemam nic proti free CMS systémom(sám som tvorcom jedného minisystému - http://mojatrieda.php5.sk). Kazdy free CMS system je robeny pre rozne pouzitia a tak musi vykonat ovela viac prikazov ako nas system, kde vieme co chceme...
PhpMyVisites jsem si před nedávnem stáhl, nikdy jsem to nepoužil. Když jsem koukal co všechno to eviduje a co tabulek to vytvořilo v databázi...
To přece musí strašně zatěžovat databázi, nebo ne?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pocitadlo navstev — založil tribalcz
Počítadlo wz — založil petr
Kniha návštěv - vkládání formátování — založil Asi lama
PHP kniha návštěv-chybička — založil krab
Moderátoři diskuze