nazd?rek, potreboval by som radu od niekoho, kto vie robi? s Game Maker v 3D m?de. Ke? chcem aby som sa ot??al okolo svojej osi pohybom my?i pri stla?en? ?av?ho tla??tka my?i, tak to m?m ako spravi?? Chcem to ako v ka?dej norm?lnej 3D strie?a?ke, ale len pri stla?en? ?av?ho tla??tka my?i. Sk??al som tieto k?dy ale nefunguj? tak ako by som chcel, s? pre udalos? stla?enie ?av?ho tla??tka my?i:
1,
{
mouse_x2 = mouse_x - 512;
direction = (direction-(mouse_x2/360))
}
2,
{
direction = -(mouse_x / (1024/360))
}
-premenn? mouse_x je xov? poloha my?i(jej hodnota je od 0 do 1023)
-premenn? direction ur?uje uhol v akom som oto?en? (od 1-360)
-prv? k?d funguje tak, ?e sa kamera postupne ot??a ale pod?a poz?cie my?i a nie pod?a posunu
-druh? k?d funguje u? lep?ie tam sa ur?? rovno uhol direction na z?klade polohy my?i, ale ned? sa ?s? za okraj obrazovky, ?i?e sa oto??m maxim?lne raz
pre uk??ku v?m e?te nap??em ako som to vyrie?il pri ot??an? pri stla?en? kl?vesy v?avo:
{
direction += 3;
}
toto posledn? je fakt primit?vne ale s tou my?ou si neviem rady.
Ak to nikto neviete tak mi aspo? pora?te ako to spravi? norm?lne v C++
[i]//Frosty edit: Pros?m, ve?ker? k?d do tagu code. Viz dole.[/i]
Fórum › Offtopic
Game Maker
Poradil bych ti ceskehry.cz, tam je dost lidí co dělá v GameMakeru ;)
Díky, dobrá stránka, už som spravil pohyb do zprava do ľava, ešte hore a dole a je to :P.
Game Maker používá jazyk Delphi (tedy variaci jazyku Pascal)... Ale delat 3d hru v GM bych nedoporučoval :D . GameMaker 6.0 - 6.1 tedy ty nejnovější používají ke tvorbě 3d engin s názvem Xtreme3D a je hodně pomalý, při většim počtu objektů se hra nehorázne seká. Pokud chceš skutečne delat 3d hry v GameMakeru tak si stáhni s internetu engin Ultimate3D je udelán v C++ a běží pod GameMakerem. Přesně link nevím, ale napiš do Googlu /"Index of"/ +Ultimate3D.dll a vono najde rovnou server odkud ho stahneš :))
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problem-movie maker — založil klaveska
Excell 2007 a programování maker — založil pavel
In-game Videa — založil DeadMan
Delphi in game — založil Arlene
Moderátoři diskuze