Prosím o radu,str.174,řádky 45-47
Jsou zde deklarované funkce a jako parametr si berou Obdelnik - chybí mi tu typ parametru,např.int - viz v předcházející kapitole o funkcích.Přitom Obdelnik je zde uváděn jako konstruktor.
A dále ,např.řádek 126 - definice funkce VypocetObsahu - už má parametr Obdelnik obd.Tomu tedy vůbec nerozumím.Díky za radu
Fórum › C / C++
Publikace c++ za 21 dní - opakování prvního týdne
keď vytvoriš triedu obdelnik, ako je tam, používaš to ako typ. tak sa vytváraju aj instance tej triedy. teda rovnako ako:
int cislo;
mozes dat:
obdelnik mojObdelnik;
riadky 45-46 obsahuju prototypy funkcií a v prototypoch sa nemusí písať názov premennej, uplne postačí typ napr:
int sucet(int,int);
je prototyp. Na riadku 126 je funkcia, ktory prebera ako parameter cely obdelnik. Dufam že som pomohol.
p.s. :Keď prejdeš k try a catch tak sa nimi veľmi netrap, je to tam podľa mňa zložito vysvetlene.
http://www.ehoy.wz.cz/view.php?cisloclanku=2007020001
Mě akorát není jasné,že parametr funkce může být celá třída - pro mě zatím jaksi nepochopitelné.
A můžu vědět,kde je takový případ detailněji vyložen,třeba ve které publikaci,abych se zase nedočkal dalších překvapení.
Jinak mi ale není dost dobře jasné,s jakými konkrétními parametry ta funkce vlastně pracuje,když nejsou definované skutečné proměnné,ale objekt třídy
midin píše: Vezmi si, že třeba takový typ int je vlastně také třída
Toto by som netvrdil velmi pri C++. Toto je take JAVA myslenie ale v C++ to bohuzial neplati. Totizto int je vstavany datovy typ tak isto ako je v Cecku. Nieje to ziaden objekt, ziadna trieda. Ide o elementarny typ. Ak by int v C++ bol objekt podobne ako v Jave.. bolo by mozne nasledujuce:
class trieda : public int
{
...
};
Int je int, char je char, bool je bool, long je long, float je float.V C++ neexistuje myslienka ako v JAVE ci .NETe ze vsetko je dedene od zakladneho objektu.Btw v ktorej knihe pisu to ze na int sa v C++ da hladiet ako na triedu? Sorrac za ten zdrb ale musel som na to reagovat..
prečo som myslel že to niekto napiše ? :D
ale v tomto prípade sa dá uvažovať že je int trieda, hoci v skutočnosti to tak nie je. Veľa vecí je v skutočnosti inak, ako ich chápeme. Preto si mozog môže zapamätať toľko vecí :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Publikace o návrhu architektury aplikace — založil Lahvi
Článek týdne — založil pawlik
Sudost/lichost týdne — založil Mrakoplas
Zjištění začátku a konce týdne — založil Pavelv
C++ vector odstranění prvního prvku — založil Petr