sssssssssss
Fórum › Návrhy na vylepšení
Chci být redaktor
budeš muset chvíli počkat, v současné době probíhají práce na nové verzi webu a Curo nemá moc času
PS: jedná se o širší spektrum redakčních systémů nebo jen php&mysql?
To dinkin: já vím, ale na to jsem se neptal
aha v tom případě nevím co jsi myslel:(
To dinkin: to je jedno
zajímavý dialog
To Manq: hehe
To dinkin:cece nechci bejt neotrlej jo :-D, ale redaktorem nemuze byt preci kazdy :) a kdyz budes lidem radit :) tady na foru .. budes mit lehci postaveni :) budou te uz znat aspo trosku jak pises atd :)) ;-)
jo přesně tak... a zatím koukam si nezvladnul ani registraci jako běžný uživatel ;)
dinkin píše:#
# já jsem byl reglej ale potom jsem myslel, že budu měnit přezdívku tak jsem dal zrušení účtu. Ale pak jsem se rozhodl, že zůstanu u starej a znovu jsem se neregl.
MUHEHE :D
To dinkin: Já bych možná předně pořádně zhodnotil, jestli máš čtenářům CO NABÍDNOUT. Jestli tomu dostatečně rozumíš, ale taky, jestli umíš psát. Nevedeš si nějakej blog? Nejseš přispěvatel ještě na jinejch stánkách? Nechceš ukázat, jakej máš sloh?
dinkin píše:#
# no myslel jsem návody na jejich instalaci atd.
Specifikuj to "atd.". Návody na instalaci mají všechny redakční systémy přiloženy a IMHO většinou jsou tak primitivní (vyplnění pár položek ve formuláři), že není třeba se jimi více zabývat. Ale třeba tutoriály, jak na MODx, jak na vlastní template v Joomla, ap. by nebyly naškodu.
To dinkin: ani nevies ako mi to je strasne luto... novej verzie sa nedockas
Nechci zakládat nový topic tak to napíšu sem.
Chci také být redaktor, ale co nejdříve.
Jelikož například teď nebyl zvežejněn žádný článek už týden a já mám o čem psát...
Psal bych hlavně o hrách freewarových...
To DeathHumanCZ : vetsinu redaktoru nebavi spat ve stare verzi a cekaji na novou :D teda aspon ja
Mě baví psát aj v texťáku :-D
Nejlepší na tom všem je, že hodně lidí, co se chtějí stát redaktory chtějí psát o hrách. Trochu jim imho uniká pointa tohoto webu. Jmenuje se to Programujte.com a ne Freewarehry.com etc. Ty recenze o hrách sem přeci jen tak trochu nepatří a web tímhle způsobem tak trochu zaplňují články o hrách, který např. mě vůbec nezajímají. Jenom názor, no flame pls.
To pin2k: Přesně tak. Články o hrách by se zde měly objevovat ojediněle. Osobně bych je vůbec nemusel, info o hrách si raději přečtu např. Bonuswebu, kde (zdejší autoři prominou), mají recenze o trochu vyšší úroveň.
To je zase pravda...
To midin: To pin2k: Naprosot souhlasím ... už teď to není server jen o programování a objevujou se tu i články jiného zaměření (např. IT všeobecně, fyzika), ale články o hrách, apod. by se tu neměly objevovat.
Já jsem spíše pro to, aby se zde i hry objevily.. i já si občas něco zahraju. Ale je pravda, že samozřejmě v rozumné míře (tak, schválně, kdy naposledy se tu psalo o hrách?).
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
O mafii II :-)
25. 09. 2007
To DeathHumanCZ : takže 2 týdny :)
A já to chci změnit...
To Curo : nj, ale je nutné to poměřovat s články o programování, a ne česově...
To hrach : ten poměr je dle mého názoru slušný. Za druhé, já jsem již před dlouhu dobou říkal, že bych chtěl portál s celou tématikou IT, i okrajově, ale stále IT.. byla na to i diskuze uvnitř redakce a většina souhlasila.
To Curo: ona ta většina nemá ani tušení, kam to může vést
To Curo : ale jo, ja nerikam ze to je spatny, jen si myslim, ze je dulezite urcit primarni cil. dale si myslim,ze porovnavat kdy naposled vysla recenzce na hru je irelevantni.
ale to, ze by mel byt portal o programovani, neznamena, ze bychom nemeli prijimat refaktory na hry.. :)
takze asi tak, to je muj nazor.
To survik1: To se pleteš ... já jsem od začátku proti a nelíbí se mi, že se z programujte stává stále méně kvalitní informační server se stále větším záběrem, který se pomalu blíží proslulému Živě.cz (oni na to alespoň maj kapacitu). Programujte už dávno není e-zin o programování, grafice a internetu.
To DeaLer: Naprostý souhlas. Mohl bych to přirovnat k jakékoliv elektronice. Úplně se mi hnusí, když je něco multifunkčního, obsahuje více technologií současně, protože většina z nich potom za moc nestojí. Zive.cz na to kapacitu má a navíc o hrách se nemá potřebu zmiňovat, protože ví, že to za ně udělají jiní a mnohem lépe.
Není nutné navštěvovat celý server, ale zvolenou rubriku, tam se recenze her, například, nedostanou.
Schválně zavedu statistiku, kdo si jaký článek prohlídl a zaměřím se vás dva, běda, jestli podobné články budete číst :))
To Curo: Ano, to se mi líbý. Ja si myslím že 1- 3 články za tejden někoho nezabije, já jelikož už nekupuji score, tak jen díky programujte třeba vím že se chystá Mafia II.A to je pro mě velice důležité, jelikož 1. díl jsem hrál 5x dokola....
To Curo: A neuvažoval jsi někdy (jako duchovní otec Programujte), že potencionální autory odradíš právě množství "balastu" a nekvalitních článků? Chápu, že každý má pomyslnou laťku posunutou někam jinám. Neříkám, že občas článek na odlehčenou v podobě recenze hry je na škodu, ale rozhodně by to nemělo být v takovém množství jako zde :-) chcete-li se věnovat hrám, proč ne. Zkuste oslovit autory článků, jestli nechtějí napsat něco o programování her nebo vytváření grafiky (OpenGL, DirectX apod.). Nebude to snadné, nebudete mít asi tolik čtenářů (nebude to "pro masy"), ale rozhodně si zasloužíte větší pozornost v odborných kruzích než ve stávající podobě. Mezi nejkvalitnější články v poslední době jednoznačně patří seriál "Oracle C++ Call Interface" nebo článek "Regulární výrazy v C/C++"... trochu škoda, že třeba článek o Mafii 2 si přečte v porovnání 3x víc lidí.
Někde na webu jsem četl, že dostáváte knížky k recenzím (stejně jako jiné weby). I to může být odměna pro autory takovýchto (kvalitních) článků :-) ne každý má potřebu psát vlastní blog - na druhou stranu nechce "hazardovat" se svým jménem a obklopit se články o hrách.
To štěpán : takže zde je spousta článků o hrách?
ale rozhodně by to nemělo být v takovém množství jako zde
(cca 50 článků se věnuje tématice her obecně.. ze 2100 == 2-3%).
nemyslím si, že recenze hry snižuje laťku, tedy dává na vědomí nekvalitní články. To dělají práce nekvalitní články (z jakéhokoliv oboru). Recenze her tu není proto, abychom psali o hrách, ale abychom sem tam někomu řekli něco i o jiném světě, než je on (ale pořád IT). možná budete argumentovat, že mám jít na stránky se hrami. Nechodím tam, nezajímá mě to, jak asi vás, ale sem tam si rád o něčem počtu a třeba i vyzkouším. Navíc hry se _programují_, takže je to asi jako bychom nepsali o programech a celkově samotných programátorech a postupech.
Ale jsem zastánce kvalitních článků a věřím, že se úroveň bude zvětšovat.
Curo píše:#
# Není nutné navštěvovat celý server, ale zvolenou rubriku, tam se recenze her, například, nedostanou.#
#Schválně zavedu statistiku, kdo si jaký článek prohlídl a zaměřím se vás dva, běda, jestli podobné články budete číst :))
No, to nebude asi tak přesné ;-) Já nevím jak ostatní, ale vždycky si článek alespoň rozkliknu, ať už je o čemkoli.
A pokud se mluví o nekvalitních článcích, tak bych se být vámi zaměřil spíš na články typu: "Nová verze programu XY, stahujte zde".
To Curo: Ale já neříkám, že mě novinky z herního světa nezajímají, rád si počtu, ale raději větší preview než až příliš stručnou novinku s prakticky nulovou informační hodnotou.
To midin : správně, ale to chci vyloučit i já - nekvalitní články. Ne však herní články, ale jakékoliv nekvalitní články.
To Curo: No, o to se bojím - o kvalitu herních článků. Protože, jak už jsem psal, při této multifunkčnosti webu a zájmu o to, aby se postihly všechny oblasti související s PC, se snižuje kvalita, tedy alespoň to bývá pravidlem. A taky o časovou dilataci při vydání, takový BonusWeb má články o pěkný kus času dříve.
To midin : Přečti si pls, co jsem psal. Lidé, jako já, nonusweb a podobné weby nenavštěvujeme, jelikož nás jeho téma nezajímá (stejně jako většina čtenářů bonuswebu nezajímá náš obsah), ale sem tam si zde rád o nějaké hře přečtu (typicky oznámení super očekávané hry, nebo recenze zcela neznámé, či originální).
To pawlik: Hm, škoda že tu neni ten odkaz "Hlasuj, toto je kvalitní názor" ...
Já myslím, že hry na porgramujte (do jisté míry) patří, nboť jsou také programované. Například by nebylo na škodu napsat o hře tak, že by autor zmínil na jakém typu enginu běží, jaké prvky renderování a vykraslovaní byly použity (z tohoto hlediska je to více k tématu portálu programujte)...
Ještě abych se vyjádřil k tomu, že programujte rozšiřuje své spektrum poskytovaných informací. Je pravda, že když jsem na programujte začínal, tak vycházely především lekce ke kurzům, článkly k seriálům, dnes podlě mě převažují články zpravodajského/informačního charakteru (neříkám, že je to špatně)... :)
A co třeba pračky a mikrovlnky. Taky se programují, budeme o nich psát? Ano a stejně tak o hrách, ale pouze stylem, který popsal Nefaritus .
Asi se mílím... ale pochybuju, že hráže zajímá na hře na jakém enginu běží a tak...
To JMM : Tady by ale nemelo byt o hrach pro hrace, nybrz pro programatory.. Tem totiz (alespon u me to tak je) nejde jen ciste o prozitek z hrani. Ja si napriklad casto stopnu hru a premyslim, jak bych ten dany efekt ci treba umelou inteligenci udelal ja..
To Zelenáč : Jsme 2 nebo spíš byli, to když jsem dělal v GameMakeru.
To pawlik : Tak to jsme taky 2, který "normálně" programovat baví víc....
To mephi : My označuje nenormální programování přes program GameMaker. Jelikož je to takovej WYSIWIG editor na hry.
Ty děláš v GameMakeru?
gamemaker se da pouzivat jako wysiwig, ale kdyz nekdo chce muze celou hru napsat v gamemakeru jako jeden skript volan na zacatku hry ktery by celou hru ridil a s gamemakerovskym interfacem se vubec nezajimal)
ovsem k tematu diskuze: dovolil bych si souhlasti s nazorem ze hry sem patri, protoze s IT urcite spojene jsou - programovat sem zacal prave proto, ze jsem chtel psat vlastni hry, takze je beru jako takovy motivacni prvek co vsechno se da naprogramovat (pozitivni i negativni) ). urcite by bylo dobre rozebirat hry po odobrne strance, ale jsou zde dva problemky: 1) vetsina her neni open-source, takze autor by musel spise spekulovat. ovsem obecne techniky tvoreni her jsou tak nejak zname a hru od hry se principielne zas tolik nelisi (napriklad matice se nasobi porad stejne) ), takze rozebirat kazdou hru by asi bylo zbytecne.
2) nechci pusobit arogante ale prijde mi ze vetsina kurzu a serialu tady se venuje spis zacatkum a uvodum programovani a hry (predevsim hry s pseudoAI) jsou prece jen trochu pokrocilejsi vec. nemuzu nikoho z Vas soudit jen na zaklade prispevku ve foru, ale reknete, kdo z vas vi jak funguje A*???
(pozn.: A* neboli A-star je algoritmus na hledani nejkratsich cest...)
To tmi : Mno, něco málo o A* vím a myslím, že po chvilce studování dalších informací bych ho dokázal napsat.
BTW: promiň Frosty
To DeaLer : tak to 'neco malo' napis). a jestli pak bys umel napsat jeste formalni dukaz spravnosti dijkstrova algoritmu?)
a vzdyt my se k tematu stale vyjadrujeme, pouze se ovsem vytvoril jakysi asociacni retezec: chi byt redaktor -> chci psat o hrach -> ma se vubec psat o hrach, pokud ano jak? -> da se vubec o hrach psat?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Chci být "web developer" kam dál? Framework nebo pořádně OOP — založil Adam Darebníček
Redaktor — založil Radim Krsička
Redaktor — založil Lexter
Grafik a Redaktor — založil kacer007
Nej redaktor — založil Vojta
Moderátoři diskuze