teď jsem ve druháku a mám si vybírat na příští rok semináře. chtěl jsem si vzít programování, ale včera v hospodě jsem se od kámoše dozvěděl že tam píšou písemky z cyklů, a podmínek na papíře. co mě docela šokovalo...
btw: píšu to sem jen tak, bo to nemám komu říct:P
Fórum › Offtopic
Progr. na gymplu
No je to pravda, písemky u nás (gympl zlín lesní čtvrť) jsou papírové testy, kde máš třeba vypsat jednotlivé konstrukce. pokud už dlouho programuješ, budeš strašně vepředu, ale určitým způsobem si uspořádáš vědomosti, naučíš se nějaké algoritmy, které třeba neznáš (třídění, gaussova eliminační metoda, funkce jako řady, atd...). no a je to lepší než ekonomie : ) ale tady ty písemky snad i smysl mají, vypsat if nebo while konstrukci prostě programátor dokázat musí, i když mu nebude pomáhat prostředí editoru... a je to i docela zábava, a navíc vítaný maturitní předmět...
No, u nás je zase problém, že se náš seminář zaměřuje na programování v Delphi, což je jeden z mých neoblíbených programovacích prostředí/jazyků (paskal). Jinak bych do něj šel, ale tohle mě naprosto odradilo, abych se musel učit něco, co nechci - stačí, že to musím dělat v normálních hodinách. :-D
no u nas sa na informatike nerobi zhola nic. na seminari nejake to programovanie v packale. keby sa chcel niekto naucit programovat na nasom gymli ma bohovsku smolu. sam profesom vie zaklad paskalu a html (asi iba <p> <a> a <h1>, skratka koder jak hovado). tak tu moc neplacte u nas sa clovek nenauci vobec nic (hromadnu korespondenciu, a radenie tabuliek a ostatne operacie s ms office nepocitam)
no jak sem tu psal už hodněkrát, u nás je to stejný asi jako u Olgo(a). Profesor největší lama, která si myslí že je the best, a umí ovládat jenom MS Office a nikdo jinej ho neumí ovládat.. Každou hodinu se s ním musím hádat, a ten ču*ák mě prostě na tom netu nenechá :(
tak to náš učitel je jak koukám asi vyjímka, celkem válí...
umí html, css, php a mysql na celkem slušný urovni, jinak je celkem dobrý v sítích.
a samozřejmě MS Office atd nepočítám, to je snad samozřejmost, když chce učit IVT..
Není to žádnej z těch namachrovanejch debilů, fakt ne.
nedáááám :)
hoši, hlavně nezávidte a nepokoušejte na něj spáchát atentát. :)
To to_jsem_ja: Nevidím na tom nic neobvyklého. Jestli to s programováním myslíš vážně musíš se naučit taky uvažovat a číst kody. Tz. když třeba dostaneš nějaký kod tak alespoň rámcově by js měl být shopen říct co to dělá. ano samozřejmě můžeš to naťukat do komplu a spustit ale co když tam někde bude chyba ? ;) A jdenak když bys měl kilometry kodu dělej totakhle pořád ;)
No u nás s odborností profesorů problém nemáme akorát to tempo jakým to probíráme je slimáčí. No, aspoň z něčeho kromě praxe mám jedničku :D :D :D
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
No u nás s odborností profesorů problém nemáme...
to ani my mino informatyky (teda aspom myslim inde to nemozem overit :) a to ze sa na nektore predmety kasle je sveta pravda a to ze je to (uplne nelogicky) informatika je velmy smutne (ze by som bol zaujaty? :)
Tento rok som, nastastie, dostal lepsieho ucitela informatiky ako minuly. Ten stary ma pochvalil, ked som dobrovolne vytvoril stranku s modrym pozadim a jednym obrazkom. A tento novy - html, css, c++, delphi, php.
To Jakub: my ani informatiku nemame :-D(som v Kvarte). mame ju mat na budci a jediny rok :-\ ....
Pánové - profesionální programování není o tom, že mě někdo všechno naučí - to programátor musí sám. Vykašlete se na profesory a stahněte si NetBeans nebo C# Express od MS a jestli chcete něco dělat, tak můžete - na netu toho je mraky, jak něco napsat, tak šup, ať mám koho zaměstnat.
To hellx: ja by som aj siel k tebe ;-) , lenze mam len 14 :-\.
To Tax:mě je jasné že se ve škole nic nenaučím a vím že se musím učit doma:P ale stejně mě zaskočilo, že ta úrověň je až tak malá...
To hellx:počkej pár let a budu se hlásit:)
To TOBEL:nebylo by nejlepší se tam zeptat?
Máte všichni pravdu, že programovat se člověk musí naučit sám a hlavně musí chtít.
Troufám si tvrdit, že v našem ročníku si to dávají včetně mě tak 3-4 lidi (a seminář jich má cca 30) a o všech vím, že programovat uměli už předtím (třeba aspoň v jiném jazyce). Stejně ale když už to mám ve škole, tak si uceluju znalosti.
Kdyby jen ty zamestnavatele nechteli nejruznejsi diplomy a maturity, tak za rok vypadnu ze skoly, abych se mohl taky konecne ucit :-)
U nás ve třídě jsou tak 3 lidi, co se opravdu zajímaj o IT. Možná dokonce 4 - programátor (já), grafik/webdesigner (L. Chadraba), grafik (www.jvtdesign.net) a snad grafička (pomalu se zajímá o photoshop).
Nechodím na gympl, s programováním se tam pravděpodobně nesetkám (kromě HTML a CSS). V některých méně informatických oborech jsou základy programování v packalu a vb (to je úroveň).
u nás na všeobecném gymnáziu, se v hodinách učíme HTML, CSS a databáze ale tak p-o-m-a-l-u, že to co zvládneme za celé pololetí by se dalo naučit doma za týden... tenhle rok probíhá i kroužek PHP a MySQL ale že by se u nás člověk naučil programovat to bohužel ne :(
Sleduj mě na @MartinSimko
Mautinek píše:#
# u nás na všeobecném gymnáziu, se v hodinách učíme HTML, CSS a databáze ale tak p-o-m-a-l-u, že to co zvládneme za celé pololetí by se dalo naučit doma za týden... tenhle rok probíhá i kroužek PHP a MySQL ale že by se u nás člověk naučil programovat to bohužel ne :(
Co vas ucej na html a css?? Vzdyt to se naucis za tri hodiny...
To mephi: no jistě - nejsem jedinej, kdo to tak píše
To hellx: No na zaměstnání si (doufám) ještě nějaký ten pátek počkám ale. Snáním na 14 dní brigádu na povinnou praxi tak bych klidně šel ;)
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
Tax píše:#
# To hellx: No na zaměstnání si (doufám) ještě nějaký ten pátek počkám ale. Snáním na 14 dní brigádu na povinnou praxi tak bych klidně šel ;)
aj ja potrebujem 2-tyzdennu brigadu, ale robit sa mi nechce :D
kua kto prišiel s tym blbým nápadom, že povinná brigáda.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Z gymplu na VŠ IT — založil David
Hledám: Dodělání nástavby pro Java knihovnu — založil Tom
Nabídka praxe pro studenty - zdokonalení v Python pod vedením španěl… — založil Nela Sotonova
Nacitanie velmi velkeho cisla — založil Navi
Náhodné čísla. — založil Kéfas
Moderátoři diskuze