Zdravím,
mám dotaz. V práci potřebuji zjistit HW konfiguraci PC na kterém je nainstalován pouze DOS (ver. si přesně nepamatuju, mohu doplnit později), ale nevím jak. DOvnitř se podívat nemohu, celý komplet je zaplombovaný, ještě v záruce. Nejedná se o klasický PC, ale pokladnu. S odavatelem jsem také mluvil, ale jelikož to bylo před více než rokem a byly odebírány hromadně, konfiguraci jednotlivých pokladen jsem nenašel. Tak se obracím na Vás, s prosbou o pomoc :-) Dá se teda nějak zjistit (pomocí příkazu) co má PC za vnitřnosti??
Fórum › Příkazový řádek
Zjištění aktuálního HW na počítači pouze s DOSem?
Takže, po pátrání na stránkách Micro$oftu (ikdyž sem to dělal nerad(mám nějakou blíže nespecifikovatelnou averzi vůči M$)) jsem narazil na toto: systeminfo (<a href="http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/cs/library/ServerHelp/552ed70a-208d-48c4-8da8-2e27b530eac7.mspx?mfr=true">odkaz</a>) Vyskytl se ale jiný problém - půjde tento příkaz spustit i na starší verzi DOSu?? Vyzkoušet to budu mít možnost až za pár dní, takže pokud má někdo nějaké zkušenosti, rád se poučím. Díky předem Vojtěch
a to aj pokladny su "mini-PC" ? maju procesor, ram, etc. ?
to vojtano_k:
Jsi si jistý, že je to opravdu systém MS-DOS, co tam je? Protože systém MS-DOS !není! COMMAND PROMPT neboli "příkazový řádek" známý ze všech verzích WINDOWS 9x-XP. Systém ms-dos jsem měl naposled zprovozněn na muzejním kousku 486 zhruba před rokem a jsem si jistý,že tam standartně žádný nástroj na diagnostiku hardware není. (U příkazové řádky ve winech je právě ten systeminfo !i když to není tak přesné, je to program((aplikace)) v adresáři windows\system32!
PS.: msdos znám hodně moc dobře!! ne jen ze vzpomínek těch starších :))
no, je možné že to není ms-dos, nějak blíže jsem to nezkoumal. Tento problém jsem však už vyřešil tím, že jsem při startu onoho zařízení stopl najíždění (klavesou pause) a koukl na obrazovku :-) Ale díky moc za pomoc..
Tenhle prográmek ti řekne o tvém počítači všechno. Pracuje v čistém DOSu.
http://www.navsoft.cz/produkty.htm
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Diablo II - jede pod DOSem? — založil yaqwsx
Výpis aktuálního dne — založil mattty
C# zobrazování aktuálního času v textboxu — založil Zzzajda
Vložení aktuálního data do input — založil JMM