Ahoj,
vie mi niekto poradit ako nacitam z formulara stav checkboxov, ktore sa vztahuju k danym zaznamom v databazovej tabulke?
Samotne vlozenie checkboxu ku kazdemu zaznamu v tabulke nerobi problem..dalej sa vsak neviem pohnut :( skusal som vselico...dokonca aj zmenu stavu pomocou javascript..tam som stroskotal tiez. Na nete som cosi nasiel, ale vobec mi to nepomohlo..
Za kazdu odpoved budem vdacny.
ludia, help me pls
Fórum › PHP
Checkboxy v tabulke
Muzes ten problem popsat nejak vic a jednoznacneji? Pokud chces proste vypsat zaznamy z databaze a ke kazdemu udelat checkbox, tak si staci do cyklu k tomu vypisovani zaznamu vlozit neco jako
if($zaznam["checkbox"]=="yes")echo "<input type=checkbox checked>";
else echo "<input type=checkbox>";
}
Doufam, ze jsem to pochopil dobre.
.."checkboxy" nie je problem vypisat ku kazdemu zaznamu. Problem je v tom, ze ak uz vypisem tie zaznammi s checkboxmi, neviem ako ich mam dalej spracovat - po zaskrtnuti ????
Jednoducho mam cyklus v ktorom necham vypisat zaznami z databazy, kde mam ku kazdemu zaznamu vykresleny aj "chechbox".
Jednoducho chcem, aby po zaskrtnuti niektorych "checkboxov" uzivatelom, sa mi nacitali (spolu s "id" hodnotou prislusneho zaznamu ku ktoremu checkbox patri) a momocou formu spracovali dalej...napr. by sa hromadne zmazali.
Neviem ako to inak popisat...trapim sa s tym hodne dlho a stale sa neviem pohnut :(
Pokud tedy nevis jak jen ta data z chckboxu dostat, tak se zkus podivat na [url=http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2005061503-Upload-souboru-na-server---i-vice-souboru]sem[/url]
Hod sem nejaky kod, at alespon vime co vlastne chces udelat :)
waltz napsal:
.."checkboxy" nie je problem vypisat ku kazdemu zaznamu. Problem je v tom, ze ak uz vypisem tie zaznammi s checkboxmi, neviem ako ich mam dalej spracovat - po zaskrtnuti ????
Jednoducho mam cyklus v ktorom necham vypisat zaznami z databazy, kde mam ku kazdemu zaznamu vykresleny aj "chechbox".
Jednoducho chcem, aby po zaskrtnuti niektorych "checkboxov" uzivatelom, sa mi nacitali (spolu s "id" hodnotou prislusneho zaznamu ku ktoremu checkbox patri) a momocou formu spracovali dalej...napr. by sa hromadne zmazali.
Neviem ako to inak popisat...trapim sa s tym hodne dlho a stale sa neviem pohnut :(
Škoda, že už jsi to vzdal, protože tohle by mělo být stopro přesně to, co jsi chtěl (soubor ovoce.php, databáze test obsahuje tabulku ovoce se dvěma sloupci - id(int) a ovoce(varchar)):
<?
@mysql_connect("localhost", "uzivatel", "heslo");
@mysql_select_db("test");
@mysql_query("set character set cp1250");
if ($_POST["akce"]==1) { // byl formular odeslan?
$polozky = ""; $zaznamy = $_POST["zazn"]; $celkem = count($zaznamy); $i=1;
foreach($zaznamy as $hodnota) {
$polozky .= $hodnota . (($i<$celkem) ? ", " : ""); // seskupeni vybranych polozek (id) do tvaru napr. 1, 3, 7, 10
$i++;
}
$dotaz = "delete from ovoce where id in (" . $polozky . ")"; // vymazani vybranych polozek z db
@mysql_query($dotaz);
header("location: ovoce.php"); exit;
}
$sqlOvoce = @mysql_query("select * from ovoce");
$OvoceCelk = @mysql_num_rows($sqlOvoce);
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<title>Ovoce</title>
<script type="text/javascript">
function Oznac(frm)
{
var vybrane = frm['vyber'].checked;
var pole = frm['zazn[]'];
var pocet = pole.length;
for (var i = 0; i < pocet; i++) {
pole[i].checked = vybrane;
}
}
function Over(frm)
{
var pocet = frm.elements.length;
var oznacene = 0;
for (var i = 0; i < pocet; i++) {
if (frm.elements[i].name=="zazn[]" && frm.elements[i].checked) oznacene++;
}
if (oznacene==0) {
alert("Nen? vybr?na ??dn? polo?ka!");
return false;
}
return true;
}
</script>
</head>
<body>
<form name="formular" method="post" action="ovoce.php" onSubmit="return Over(this);">
<table border="1">
<?
echo "<tr><th>";
if ($OvoceCelk>1) { // pokud je v db vic nez 1 polozka, zobraz zaskrtavaci policko pro oznaceni/odoznaceni vsech polozek
echo "<input type="checkbox" name="vyber" onClick="Oznac(document.forms['formular']);" title="Vybrat v?e/Zru?it v?b?r">";
}
else {
echo " ";
}
echo "</th><th>Ovoce</th></tr>";
while ($radek = @mysql_fetch_array($sqlOvoce)) { // vypis polozek z db
echo "<tr><td style="width: 20px">";
echo "<input type="checkbox" name="zazn[]" value="" . $radek["id"] . "">"; // jednotlive checkboxy budou chapany jako pole
echo "</td>";
echo "<td>" . $radek["ovoce"];
echo "</td></tr>";
}
?>
<tr><td colspan="2"><input type="hidden" name="akce" value="1">
<input type="submit" value="Smazat ozna?en?">
</td></tr>
</table>
</form>
</body></html>
Přidej příspěvek