Chcel by som sa vas spytat na obrazky na webe... ja vacsinou pouzivam .gif.. a obcas aj .jpg ked chcem kvalitnejsi obraz.. .png som este nikdy nepracoval, ale chcel by som zacat vzhladom na ich malu kapacitu.. len neviem ako je to s ich podporou.. nie su s tym ziadne problemy? podporuje ich kazdy prehliadac respektive operacny system? ..aby sa nahodou nestalo ze ich nezobrazi.. kedze budu dolezitou sucastou layoutu.. dik
Fórum › HTML / XHTML
Obrazky
no, png je bezproblemu v opere i ff, ale ie s tim ma problemy, spatne interpretuje pruhldnost, nezvlada alfakanal tak jak ma...
me osobne ie vykresluje chybne i png ulozene ve photoshopu pomoci save for web, ale kdyz to ulozim ve fireworks, tak se zobrazuje tka jak ma, teda az na tu pruhlednost
png se teprve začalo víc používat, být tebou, tak to dám jen jako alternativu ke gifům a jpg... Nevýhoda gifu je jen 256 barevná paleta, takže kvalita se rapidně snižuje a jpg zase je pro web dost velký, proto je tu png... Já nevím v IE se mi vykresluje někdy dost špatně, tak dávám přednost již zmíněným gifům...
no.. vzladom na web ktory planujem urobit neplanujem pouzivat priehladne png obrazky.. zatial by boli so 100% vyplnou.. takze neviem..a vzhladom na ich vacsie vyuzitie by som .jpg nepouzil a zase na druhu stranu potrebujem aby boli kvalitne.. a to mi gif nezarucuje.. takze ostava mi jedine png... ci myslite ze by bolo radsej lepsie obetovat tu kvalitu?
256 barev není málo... pro web to totálně stačí.. jsem zastánce čistých přehledných designů.. pokud nechceš mít mega moderní design, tak si s gifem vystačíš ;)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze