Cawko.. chcel by som sa spytat ako vy riesite vypis novych prispevkov resp. tem pre daneho prihlaseneho uzivatela.. napr. ako je to tu... ja som to na svojom webe spravil tak ze pre kazdeho uzivatela a kazdu temu sa mi vytvori zaznam kde sa ulozi info, kedy si tu temu uzivatel naposledy pozeral a potom sa len okontroluje kolko je zaznamov novsich ako je ten kontrolny cas.. lenze ak by bolo napr 1000 uzivatelov a 1000 tem (co teraz prehanam:) ale treba aj s tym pocitat) tak je to potom 1 000 000 zaznamov v DB.. a to sa mi zda neefektivne.. alebo? mate nejake ine riesenie? lepsie, efektivnejsie... dikes
Fórum › PHP
Novy prispevok
To mORb:
Nevím jak je to udělané tady, ale myslím že kdyby sis uložil čas posledního prohlížení... tak při dalším prohlížení jen můžeš testovat kolik příspěvků má čas přidání větší než je čas tvého posledního prohlížení.. při tvých údajích mi to vychází na 2000 záznamů.. a ne milion
no ja to tak mam.. ukladam cas posledneho prezerania ale pre kazdu temu a pre kazdeho uzivatela.. aby sa nestalo ze ked si precita jednu temu automaticky sa oznacia za precitane aj dalsie temy.. neviem akym sposobom by som to obmedzil na 2000 zaznamov.. lebo ja chcem aby ked si uzivatel pozrie forum a su tam prispevky ktore necital (teda nove) a neprecita si k nim prisluchajuce temy aby boli aj nabuduce ako nove.. neviem ci som sa vyjadril jasne;)
To mORb: jinak to nelze :(
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
No a, db je od toho aby v ni bylo vela zaznamu :P
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Novy prispevok — založil mORb
MS SQL - posledný príspevok... — založil Laik