prosím nevíte proč mi to nemění data v DB? Už mi to šlo ale něco jsem s tim udělal a už mi to nejde
<form method="GET" action="forum.php" >
<p>Změnit motto:
<input type="text" name="motto" size="20">
<input type="submit" value="změnit"></p>
</form>
<?
mysql_connect("localhost", "localhost", "tretera");
mysql_select_db("mysql");
mysql_query("UPDATE forum SET motto = $motto");
?>
Fórum › PHP
Pomoc
Příčin může být několik, ale předpokládám, že to zkoušíš na localhostu, že jméno usera je localhost (já mám doma root, tak nevim) a heslo je tretera.
Zkus místo $motto dát $_GET['motto'], možná to pomůže.
Jinak tenhle skript by podle mě skončil nějakou chybou, protože když to zpustíš jen tak, tak se to bude snažit updatnout tam neexistujici promenou $motto. Bylo by dobré dát tam nějaké členění skriptu, že pokud neexistuje $_GET['motto'] tak vypsat formulář a když existuje tak to zpracovat a vypsat (třeba) nějakou hlášku.
Phoenix píše:#
# Příčin může být několik, ale předpokládám, že to zkoušíš na localhostu, že jméno usera je localhost (já mám doma root, tak nevim) a heslo je tretera.#
#Zkus místo $motto dát $_GET[##uvozovka##motto##uvozovka##], možná to pomůže.#
#Jinak tenhle skript by podle mě skončil nějakou chybou, protože když to zpustíš jen tak, tak se to bude snažit updatnout tam neexistujici promenou $motto. Bylo by dobré dát tam nějaké členění skriptu, že pokud neexistuje $_GET[##uvozovka##motto##uvozovka##] tak vypsat formulář a když existuje tak to zpracovat a vypsat (třeba) nějakou hlášku.
když to tahle udělám tak mi to napíše Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in c:\program files\easyphp1-8\www\uceni\forum.php on line 15
ale jinak DB je v poho já jsem totiž si to změnil
No takle ti nikdo neporadí (jak mám vědět co je line 15?). Hoď sem celý kód.
To Aikon:
hej, zkus dát ještě to $motto do uvozovek třaba:
mysql_query("UPDATE forum SET motto='".$_GET["motto"]."'");
Já to tak u textu co vkládám do db dělám pokaždé...
a pak ještě ty tam máš to motto v té db jen jednou? neměl bys dát tu změnu třeba podle idečka bo tak? např
WHERE id=1 (nebo já nevím jak to tam máš)
if (isset($_GET['motto'])) {
... mysql_query...
}
Jakub píše:#
###
#if (isset($_GET[##uvozovka##motto##uvozovka##])) {#
#... mysql_query...#
#}#
#
#
v pripade ze existuje pole "motto" tak bude existovat aj $_get["motto"] (pri danej situacii) je treba este otestovat ci to nieje prazdny retazec
olgo píše:#
##Jakub píše:#
###
#if (isset($_GET[##uvozovka##motto##uvozovka##])) {#
#... mysql_query...#
#}#
#
#
#v pripade ze existuje pole "motto" tak bude existovat aj $_get["motto"] (pri danej situacii) je treba este otestovat ci to nieje prazdny retazec
Sorry, moja chyba.
hele neporadíte mi ještě nevím co s tímhle :-( asi to bude uvozovkama nwebo fakt nevím :-(
<?
mysql_connect("localhost", "localhost", "tretera");
mysql_select_db("mysql");
mysql_query("insert into uzivatele SET (jmeno, heslo, email) values '".$_POST["jmeno"]."',".$_POST["heslo"]."',".$_POST["email"]."");
if (isset($_POST['jmeno']));
if (isset($_POST['heslo']));
if (isset($_POST['email']));
{
echo
"
<form method='POST' action='registrace.php' >
<p>Nick:
<input name='jmeno' value='$_POST[jmeno]' size='10'> <br>
Heslo:
<input type='password' name='heslo' value='$_POST[heslo]' sice='10'><br>
E-mail:
<input value='$_POST[email]' name='email'><br>
<input type='submit' value='Zaregistrovat'></p>
</form>
";
}
?>
1.) to SET v query tam nema co hladat - to sa pouziva pri zmene udajov v databazi. a za values by mali ist zatvorky
2.) nepochopil som tymto riadkom:
if (isset($_POST['jmeno']));
if (isset($_POST['heslo']));
if (isset($_POST['email']));
. ak chces spravit aby sa zobrazil formular ak je vsetko vyplnene alebo co, tak to sprav takto: if (isset($_POST['jmeno']) && isset($_POST['heslo']) && isset($_POST['email'])) {
echo ...formular...
}
no tak ze :
values ('".$_POST["jmeno"]."',".$_POST["heslo"]."',".$_POST["email"].")");
To ps2console: sice netusim co to je ale mas v tom dobry bordel
values ("$_POST[jmeno]","$_POST[heslo]","$_POST[email]");
edit: v opere su neni videt podtrzitka?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pomoc.... nějaká chybka prosím pomoc - více v podrobném popisu — založil tkstudent
Pomoc, pomoc s úkolem (matice v Delphi) — založil maxikp
Moderátoři diskuze