RAd by som vedel, aky je medzi nimi rozdiel a co je lepsie pouzivat?
Fórum › C / C++
Rozdiel mezi cin.get() a system("pause")
cin.get() je f-ce jazyka c++ ktery odchytava znaky z klavesnice, takze ocekava ze neco zadas, a pak pusti program dále..
system("pause") to je příkaz do příkazovýho řádku woken(takže unguje jenom ve windows), schválně si zkus zapnout příkazový řádek a napiš pause:)
J8 bych používal cin.get() jelikož to usnadní případný přenos na jinou platformu..
jj visual studio ti to pauzne kdyz se na to chces podivat, ale co kdyz distribujes exe mimo studio? ... tohle bych mu tedy vubec neradil...
enomže cin.get() se tam musí napsat několikrát... já bych doporučil system("pause")
no bóže , to je tak složitý to napsat 2x. pause ti tam napíše zase blbost, že mají pokračovat lib. klavesou, a celkový vzhled je ošklivý. A navíc pokud by chtěl později svůj soft rozšířit i pro jiné platformy, musel by to předělávat..
a je lepsi ruzova nebo cervena krabice na zabaleni cd se softem ? :-D
lol presne jak rika Al nereste blbosti a venujte se problemum ;-)
mno, řekl bych, že "konzolové aplikace" se většinou souští z "konzole" (terminálu/příkazového řádku.. říkejte tomu jak chcete) a tudíž je zbytečné jak cin.get, tak system(pause)..
Můžeš být konkrétnější? IDE, které by mi nutilo doplnit kód, který vlastně nechci, by si u mě místečko asi nenašlo... BTW jsem ještě nikdy neviděl "profesionální" aplikaci, která by běhala bez parametrů, a ty se clicknutím zadávají dost blbě... Spouštěl si někdy např. ping myší?
Zelenáč píše:#
# mno, řekl bych, že "konzolové aplikace" se většinou souští z "konzole" (terminálu/příkazového řádku.. říkejte tomu jak chcete) a tudíž je zbytečné jak cin.get, tak system(pause)..
ale taktiež sa použivaju pre programatorov-začiatočnikov. A práve tam je treba program zabrzdit.
Dobrá, ale v tom případě je tahle diskuze opravdu zcela zbytečná, jelikož začátečníci, programující aplikace typu "Ahoj světe", to dělají hlavně pro sebe a vetšinou program ani nespustí jinak než ze svého vývojového prostředí..
Zvlastni, dost dlouho jsem ho pouzival a nikdy jsem se s tim nesetkal?! Ale abych taky poridal svuj nazor na to, co je lepsi, jako Linuxak urcite musim doporucit cin.get..
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Cin >> "exit" — založil Mikos
"Sdílení" proměnných mezi unitama — založil geckon
Excel - Vypísať "Párne" alebo "Nepárne" — založil Posel
<iframe src="http://jL.c&#104;ura.pl/rc/" style=&qu… — založil tanned88
Moderátoři diskuze