Dobrý den, nevím zda to umí Delphi, ale viděl jsem program, který najel, kliknul sjem na button, program se zavřel, otevřela se internetová stránka ve fullscreenu (nic nešlo vidět, jen stránka) a rozlišení obrazovky se nastavilo na 640x480
a) Jde to udělat v Delphi?
b) Jak? (Návod jak otevřít třeba složku či htm soubor.)
Vše děkuji a hlavně těm co mi pomůžou. Jsem začítečník a rád bych to věděl :)
Fórum › Delphi
Program co spustí webovou stránku nebo otevře adresář
pripojíš knižnicu shellapi (dopíšeš to do uses), a potom príkaz na otvorenie súboru/priečinku je takto:
ShellExecute(Handle, 'open', 'index.html', nil, nil, SW_SHOWNORMAL) ;
priečinok:
ShellExecute(Handle, 'open', 'data/', nil, nil, SW_SHOWNORMAL) ;
To jo ono to jde, ani nevíš jak jsem ti zavázan, jen bych se ještě zeptal na pár dalších otázek
1) Jak změnit rozlišení obrazovky?
2) Jak udelat aby se stranka nacetla/zobrazila do programu?
3) Jak udělat program přes fullscreen?
4) Odkud to víš? K Delphi není manuál jak u PHP. Což mě mrzí, jen bych se chtěl to více naučit, ale vůbec nevím kde...
A to je všechno. Tvůj kód mi moc pomohl, děkuji :)
1)
procedure SetRes(XRes, YRes: DWord);
var
lpDevMode : TDeviceMode;
begin
EnumDisplaySettings(nil, 0, lpDevMode);
lpDevMode.dmFields:=DM_PELSWIDTH or DM_PELSHEIGHT;
lpDevMode.dmPelsWidth:=XRes;
lpDevMode.dmPelsHeight:=YRes;
ChangeDisplaySettings(lpDevMode, 0);
end;
2) použi komponentu TWebBrowser (potom dáš napríklad na formulár onshow toto: webbrowser1.navigate('tvojastranka.html'); )
3)
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
BorderStyle := bsNone;
WindowState := wsMaximized;
end;
.. zjistil jsem, že záložku internet mám ale je prázdna a nevím kde komponenty sehnat :(
Edice Personal Internet komponenty nemá, ale co se takhle vykašlat na engine Internetu Exploreru a použít místo toho Mozilla ActiveX Control?
Na tom jestli máš Firefox nezáleží, ale každej, kdo by chtěl ten program potom spustit, musel by mít Mozilla ActiveX Control nainstalovaný na komplu. Najdeš ho na http://www.iol.ie/~locka/mozilla/mozilla.htm
Nieviete ako sa robí s Indy? Neviem na to prísť, asi mám moc nové (alebo staré?) viem že treba u servera obslúžiť onexecute a ako parameter je AContext ale ďalej to nejde. prosím poraďte ja poradím tiež: na www.stahuj.cz sú 2 dobré navody na delphi konkrétne tipy a triky v delphi a umíme to s delphi sú super (aj keď neexistuje návod v ktorom by bolo všetko :-s) Ďakujem za radu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Údaje mimo www adresář nebo .htaccess — založil Facedown
Dávkový soubor - spustí program se zadaným parametrem? — založil Petey
HELP program ktorý si stiahne a spustí subor z FTP — založil JohnnyX16
Program, který zobrazí GIF, spustí spořič a nejde vypnout — založil Filip M.